Afan Neković i Tea Kovačević prvaci BiH u kategoriji do 16 godina

1234
Afan Neković i Tea Kovačević prvaci BiH u kategoriji do 16 godina
 
Teniski tereni JU CSR-a Općine Centar Sarajevo bili su od 28 do 30 februara 2023 godine domaćini i trećeg Zimskog prvenstva BiH, ovoga puta za kategoriju juniorki i juniora do 16 godina starosti.
 
Na Zimskom prvenstvu 16&U učestvovalo je dvadeset i pet juniora, te dvadeset juniorki iz raznih gradova Bosne i Herceogovine.
 
Prvo mjesto i najbolju formu u muškom dijelu turnira pokazao je Afan Neković, koji je u finalnom meču pobijedio Amira Škrijelja, rezultatom  7/5,5/7, 6/3.Neković je u polufinalu bio bolji od Maka Stjepanovića, te ga savladao sa 6/0 ,6/2. U drugom polufinalnom susretu Škrijelj Amir je nakon velike borbe uspio savladati prvog nosioca turnira Luku Đurđevića rezultatom 6/0, 3/6, 6/3.
 
Kod juniorki su se u finalu sastale Tea Kovačević i Ana Savić. Za ulazak u finale Tea je bila bolja od Elene Torbice, koju je savladala sa 6/4, 6/2), dok je Ana Savić za plasman u finale pobijedila Bećirović Enu sa 6/0, 6/1. U finalu je Tea Kovačević bila ubjedljiva, te je sa rezultatom 6/2, 6/0 savaladala Anu Savić, te zasluženo osvojila naslov prvakinje Bosne i Hercegovine i u kategoriji juniorki do 16 godina.Napomenimo da je prije sedam dana Tea osvojila i prvenstvo juniorki do 12 godina.
.
U veoma neizvjesnim mečevima i sportskom nadmetanju učesnici Zimskog prvenstva BiH u kategoriji do 16 godina su  prikazali tenis na zadovoljavajućem nivou.  Pobjednicima čestitamo na osvojenim titulama, a svim takmičarkama i takmičarima zahvaljujemo na fer i korektnoj igri. Svima zajedno želimo da u  nastavku sezone budu dobrog zdravlja, te da ispune svoje planove u sezoni koja je pred njima, kao i da postignu dobre sportske rezultate.
 
Teniski savez BiH se ovim putem zahvaljuje JU CSR i Općini Centar Sarajevo na podršci u organizaciji Zimskih prvenstava BiH u juniorskim kategorijama 12, 14 i 16 godina.
 
Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za kategoriju juniorki i juniora do 18 godina starosti održaće se od 18.02. do 20.02.2023.godine u Tuzli na terenima Teniskog kluba "Sloboda".
 
#Tenis BiH #Zimska prvenstva #Kategorija 16&U