TARA JOKIĆ I NEMANJA TODORIĆ PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE DO 16 GODINA

1234
TARA JOKIĆ I NEMANJA TODORIĆ PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE DO 16 GODINA
 
U Mostaru se od 01.06. do 03.03.2024.godine na terenima Teniskog kluba "MOSTAR" održalo prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki i juniora do 16 godina.
 
Prvo mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 16 godina osvojila je Tara Jokić. Tara se u finalnom meču sastala sa Zanom Kunosić, koju je pobijedila rezultatom  6/3,  6/2, te na taj način zasluženo ponijela titulu najbolje juniorke Bosne i Hercegovine u kategoriji U16 za 2024 godinu. Zana Kunosić plasmanom u finale zauzela je drugo mjesto na turniru. Polufinalisticama prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 16.godina, Aloni Brzini i Nikolini Kovačević pripalo je treće mjesto. 
Rezultati polufinalnih mečeva U16 juniorke:
Tara Jokić  -  Alona Brzina                 6/2,6/3
Zana Kunosić - Nikolina Kovačević   7/6,7/5
 
U muškoj dijelu juniorskog U16 prvenstva Bosne i Hercegovine do polufinala su došla prva četiri nositelja: Nemanja Todorić, Amir Škrijelj, Novak Jaćimović i Ian Boloban.Prvi nosilac Nemanja Todorić pokazao je da se nalazi u dobroj formi, te je bez izgubljenog seta osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora do 16.godina starosti.U finalnom meču su igrali Nemanja Todorić i Amir Škrijelj. Todorić je rezultatom 6/3, 7/5  u finalu ostvario pobjedu, kojom je osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine i prvo mjesto na ovogodišnjem prvenstvu. Amir Škrijelj je plasmanom u finale zauzeo drugo mjesto na prvenstvu BiH za juniore U16. Treće mjesto su osvojili Ian Boloban i Novak Jačimović, koji su se plasirali u polufinale.
Rezultati polufinalnih mečeva U16 juniora:
Nemanja Todorić - Ian Boloban        6/4,6/3
Amir Škrijelj - Novak Jačimović        6/4,6/4
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje čestitke prvacima Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki i juniora do 16 godina,Tari Jokić i Nemanji Todoriću, kao i svim  učesnicima i učesnicama prvenstva U16 na ostverenim rezultatima, te fer i sportskom ponašanju.
 
 
#Tenis BiH # Prvenstva BiH #Kategorija juniori/ke16&U