ATP Challenger titula za Damira Džumhura

1234

ATP Challenger  titula za Damira Džumhura

 

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser i  "Davis Cup" reprezentativac Damir Džumhur je iza sebe imao odličnu sedmicu, te je na furiozan način osvojio ATP Challenger turnir u Barleti (Italija). Nakon veoma teškog meča i pobjede u polufinalu nad Kazahstancem Timofejem Skatovim rezultatom 2:1 po setovima, Džumhur je u finalu prikazao igru kao u svojij najboljim danima, te je prvog nosioca turnria i 129 igrača svijeta Harolda Mayota iz Francuske pobijedio rezultatom 6/1, 6/3. Finale je trajalo jedan sat  i trinaest minuta, a bh teniser je u toku cijelog turnira izgubio samo jedan set, te se vidjela odlična forma Džumhura.

Iskreno se nadamo da je ovo najava povratka Damira u TOP 100 najboljih tenisera svijeta, gdje svakako i pripada.Osvajanjem ATP Challenger turnira u Barleti (Italija), Džumhur je svoj ranking na ATP listi poboljšao, te se očekuje da će na novoj rang listi najboljih tenisera svijeta Damir biti 126 teniser svijeta.

Iskrene čestitke za Damira Džumhura na osvojenoj tituli na ATP Challenger turniru u Barleti. Nadamo se da će u nastavku sezone Damir postiči  još mnogo dobrih rezultata, te na taj način obradovati ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini.

 
 
 
 
 

https://twitter.com/i/status/1776973244492574732