Laura Čuže i Andrija Martinović prvaci BiH do 12 godina

1234
Zimskim prvenstvom Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki i juniora do 12 godina starosti, otvorena je takmičarska teniska sezona u 2023 godini. Prvenstvo BiH 12&U odigrano je u Sarajevu od 14 do 16 januara na teniskim terenima JU "Centar za sport i rekreaciju"  u Općini Centar.
 
U kategoriji juniorki do 12 godina starosti učeštvovale su dvadeset i ćetiri djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine. Ulogu favorita na prvenstvu opravdale su prva nositeljica Eda-Lara Šačirović i druga nositeljica Laura Čuže. Šačirović i Ćuže su pokazale najbolju formu, te zasluženo došle do finala. Laura Čuže je u veoma neizvjesnom finalnom meču, nakon više od tri sata igre bila bolja od Ede-Lare Šačirović, pobijedivši je rezultatom 7/6(5), 5/7, 12/10, te na taj način postala prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu BiH u kategoriji juniorki do 12 godina starosti.
 
Prvo mjesto na Zimskom prvenstvu BiH u kategoriji juniora do 12 godina osvojio je Andrija Martinović. Andrija je na turniru u svim odigranim mečevima izgubio samo tri gema, te je time pokazao svoju dominaciju u juniorskoj kategoriji 12&U.U finalnom meču se sastao sa Perom Čelanom, te ga pobijedio rezultatom 6/0. 6/1.
 
Prvenstvo je prošlo u fer i sportskom nadmetanju. Već narednog vikenda na rasporedu je Zimsko prvenstvo BiH za kategoriju 14&U, a Zimsko prvenstvo BiH do 16 godina odigraće se od 28.01.do 30.01.2023.godine u Sarajevu.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine svih takmičarkama i takmičarima želi uspješnu takmičarsku sezonu u Novoj 2023 godini.
 
 
#Tenis BiH #Zimska prvenstva #Kategrija 12&U