Novak Đoković otvorio teniske terene u parku "RAVNE 2"

1234
Otvoreni su teniski tereni u parku  "RAVNE 2" u Visokom. Prvi reket svijeta Novak Đoković je priredio pravi teniski spektakl za ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini, odigravši egzibicioni/revijalni meč  na otvaranju novih teniskih terena vrhunskog kvaliteta, na kojem će se moći pripremati regionalne selekcije svih kategorija. U egzibicionom meču su još učestvovali Ivan Dodig, Aldin Šetkić i Aljaž Bedene. Osim ljubitelja tenisa iz cijele regije koji su uživali na egzibicionom meču, egzibiciji su prisustvovali teniserke i teniseri iz teniskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine.
Juniorske reprezentacije do 12 godina starosti iz Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine,  koje se trenutuno nalaze na teniskom kampu u Doboju, su u sklopu priprema pred odlazak na ekipno prvenstvo Europe prije zvaničnog otvaranja terena u parku "RAVNE 2" igrali "mini" turnir, te su za vrijeme boravka imali priliku upoznati prvog reketa svijeta Novaka Đokovića. Prvi reket svijeta je upriličio druženje sa mladim teniserima i strpljivo razgovarao sa njima, odgovarajućim na postavljenja pitanja.
Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” na čelu sa Dr.Semirom Osmanagićem je za manje od 120 dana izgradila vrhunske teniske terene sa pratećom infrastrukturom, te organizovala ovaj vrhunski teniski spektakl na najbolji mogući način.
Teniski sport u Bosni i Hercegovini je sa novim vrhunskim teniskim terenima u parku  "RAVNE 2" u Visokom dobio mnogo, pogotovo imajući u vidu da je dio ove velike sportske priče najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.
 
 
 
 
 
 
Senad Hadžimešić
Director of TAB&H