ZAVRŠEN TRENERSKI KURS LEVEL 1

1234

U organizaciji Teniskog savez Bosne i Hercegovine završen je još jedan trenerski kurs "Level 1", koji se održao u Sarajevu od 01.04. do 13.04.2022 godine. Trenerski kurs "Level 1" uspješno je organizovan uz pomoć Međunarodnog  Olimpijskog komiteta i njegovog odjela  za razvoj " Olimpijske Solidarnosti ", Olimpijskog komiteta BiH, te Internacionalne Teniskie Federacije.

 

Kao i do sada prije trenerskog kursa "Level 1" održan je  kurs "PLAY TENIS" na kojem je učestvovalo 37 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

Broj učesnika na trenerskom kursu "Level 1" je bio ograničen na 24 kandidata, a sve po pravilima "Olimpijske Solidarnosti" i ITF-a. Teniski savez BiH ima u planu da zbog velikog interesovanja  za edukacijom i traženjem novih znanja u trenažnom procesu razvoja teniske igre u toku 2022 godine organizuje još jedan trenerski kurs.

Veoma nam je drago da su po prvi put oba predavaća na trenerskom kursu  "PLAY TENIS" i  "Level 1" bili bosanskohercegovački treneri sa završenom ITF level 3 licencom

KENAN MALIČBEGOVIĆ i VANJA STUHLI.

 

Teniski savez BiH je ponosan na realizaciji  još jednog zajedničkog projekta sa međunarodnim partnerima koji će pomoći u razvoju teniskog sport u Bosni i Hercegovini

 

#Tenis BiH #OKBiH #Olimpic Solidarity #International Tennis Federation