ZPBIH U12: Sara Tripić i Adian Kurtćehajić prvaci BiH do 12 godina

1234
Zimskim prvenstvima  Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 12 godina starosti, održanim  20.01 i 21.01.2024.godine u Banja Luci,  otvorena je takmičarska teniska sezona  iz kalendara Teniskog saveza BiH u 2024.godini . Banjalučki Teniski klub "Elit" bio je domaćin za djevojčice U12, dok su dječaci svoje takmičenje odigrali u Teniskom klubu "Borac" iz Banja Luke.
 
U kategoriji juniorki do 12 godina starosti, svoje učešće imalo je osamanest djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine. Prva nositeljica Sara Tripić je opravdala ulogu favorita, te je zasluženo ponjela titulu najbolje bosankohercegovačke juniorke  na Zimskom prvenstvu BiH 12&U.Sara je u finalnom meču pobijedila godinu dana mlađu Amajlu Kadrić rezultatom 6/1, 6/3. Plasmanom u  finale Amajli je pripalo  drugo mjesto, dok su Jovana Jevtić i Dea Hadžimešić dolaskom u polfinale zauzele treće mjesto na Zimskog prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 12 godina starosti.
 
Kod juniora na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine do 12 godina starosti odigralo se veoma neizvjesno finale. U finale su se plasirali prvi i drugi nositelji, Adian  Kurtćehajić i Kan Ahić, koji su prikazali i najbolji tenis na turniru. Nakon ravnopravne borbe do same završnice, Adian je za nijansu bio bolji od Kana, te je rezultatom 4/6, 6/4, 11/9 osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine na Zimskom državnom prvenstvu.Kan Ahić je bio drugi, a treće mjesto zauzeli su Nikola Golijanin i Nikola Sandalj.Na turniru kod juniora U12 učestvovala su dvadeset i dva juniora, registrovana u teniskim klubovima širom Bosne i Hercegovine.
 
Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine 12&U prošlo je u fer i sportskom nadmetanju, a već narednog vikenda je na rasporedu Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za kategoriju 14&U, koje će se igrati  u Sarajevu na terenima Općine Centar
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine ovim putem svih takmičarkama i takmičarima želi uspješnu takmičarsku sezonu u Novoj 2024 godini.
 
#Tenis BiH #Zimska prvenstva BiH  #Kategorija 12&U