NJEMAČKA: Brkiću druga dubl titula

1234

Keln (10.000, zemlja) - Dubl - FINALE: Tomislav Brkić / Ante Pavić (CRO) - Daniel Caracciolo (ARG) / Jacek Szygowski (GER) 6:3, 7:6(2)

Naš mladi teniser Tomislav Brkić se protekle sedmice u njemačkom gradu Kelnu našao na pobjedničkom postolju. On i Ante Pavić (CRO) su trijumfovali u konkurenciji parova, što je za našeg tenisera drugi profesionalni trofej u karijeri. Dakle, Tomo i Pavić su u finalu bili bolji od dosta iskusnijih Argentinca Daniela Caracciole i Jaceka Szygowskog, koji nastupa pod njemačkom zastavom, i to u dva seta 6:3, 7:6(2). Podsjećamo, lani su Tomo i Marin Bradarić (CRO) slavili na futuresu u Prijedoru.

U četvrtfinalu su savladali 4. favorite Borisa Nicolu Bakalova (BUL) i Alexandru-Daniela Carpena (ROU), sa 6:3, 7:6(6), a u polufinalu bjelorusko-njemačku kombinaciju Nikolai Fidirko / Dominic Metzger, sa 6:3, 6:4.
Brkić je proteklog vikenda pokušao proći kvalifikacije futuresa u Dortmundu (15.000+H), ali nije uspio. U 1. kolu je savladao Belgijanca Kristofa Lybeera, sa 6:4, 6:1, a zatim je izgubio od Nicolasa Reissiga, iz Austrije, inače 625. igrača svijeta, sa 3:6, 2:6. (mh)