Vijesti za mjesec: Mart 2017

1234

DAVIS CUP: BiH u teškoj finansijskoj situaciji dočekuje jaku Holandiju

Sarajevo 17.03.2017.

 

DAVIS CUP, 2nd Round, Group I, Europe/Africa zone

 

 

BiH – Holandija, Arena Zenica 7.-9.4.2017.

 

 

U VRLO TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI,

BiH DOČEKUJE JAKU HOLANDIJU

 

 

Najbolji bh. teniseri će od 7. do 9.aprila u Zenici ugostiti selekciju Holandije, a bit će to, po svim parametrima, najteži zadatak koji je naš tim imao u Davis Cup-u. 

 

U momentu kad reprezentacija BiH prvi put u historiji ima priliku da se približi ulasku u Svjetsku grupu, najjači rang Davis Cup-a, Teniski savez BiH u izuzetno je teškoj finansijskoj situaciji i pred velikim izazovom organizacije 2.kola.

 

S druge strane, na megdan našim igračima stiže dobro pripremljen i finansijski moćan tim koji će učiniti sve da dođe do pobjede.

 

 Iako sastav ekipa još nije poznat jer će, prema pravilima Međunarodne teniske federacije (ITF), nominacije biti objavljene deset dana prije meča, poznato je da će delegacija Holandije brojati minimalno 16 članova - uz igrače i trenere, gostujući tim dovodi svog fizijatra, doktora, PR i press tim, tehničko osoblje, a u Zenicu stižu i najviši funkcioneri holandske teniske asocijacije KNLTB.

 

Očekujemo i gostujuće navijače, mada još ne znamo tačan broj i da li će biti potrebe da odvojimo za njih posebnu tribinu u zeničkoj Areni“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH i dodaje da će mečeve prenositi i jedna holandska TV kuća, što je takođe novost za bh. organizatore jer nijedna gostujuća ekipa nikada prije nije pokazala interes za preuzimanje TV prenosa.

 

Iako pred velikim izazovom zatvaranja finansijske konstrukcije za organizaciju meča državne teniske reprezentacije, TSBiH čini sve da naši igrači ne osjete težinu situacije, odnosno da im se omoguće najbolji uvjeti za pripremu i odigravanje mečeva, te da se istovremeno ispoštuju svi organizacioni i sigurnosni zahtjevi ITF.

 

Podsjećamo, teniseri BiH u prvom kolu su početkom februara deklasirali favorizirane Poljake sa 5:0, dok su Holanđani, zahvaljujući žrijebu, direktno došli u drugu rundu Grupe I E/A zone Davis Cup-a.

 

 

NAPOMENA:

Medije zainteresirane za praćenje Davis Cup susreta BiH – Holandija podsjećamo da je rok za slanje zahtjeva za press akreditacije 21.03.2017. Detaljnije na linku: http://www.tsbih.ba/vijesti/201703/davis-cup-press-akreditacije-za-mec-bih-holandija

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

 

 

PRESS TSBIH presstsbih@gmail.com

 

 

1234

ZORICA SPASOJEVIĆ I KERIM SUBAŠIĆ POBJEDNICI SENIORSKOG DVORANSKOG PRVENSTVA BIH

Završeno je dvoransko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji seniora i seniorki za 2017.godinu.
Kod seniora je pobijedio  Kerim Subašić, koji je u finalnom meču bio bolji od Roberta Raguža, razultatom 7/5 3/6 6/3.
 
U finalu kod seniorki sastale su se Lana Šipek i  Zorica Spasojević. Spasojević Zorica je razultatom  4/6 6/3 6/3 ponIjela titulu najbolje seniorke Bosne i Hercegovine.
 
Ovim turnirom Teniski savez BiH je održao sva planirana dvoranska Prvenstva Bosne i Hercegovine u svim juniorskim i seniorskim kategorijama u 2017.godini.
 
Iskrene čestitke pobjedicima, kao i svim učesnicima na proteklim dvoranskim Prvenstvima Bosne i Hercegovine za 2017.godinu.
 
1234

DAVIS CUP: Press akreditacije za meč BiH - Holandija

Sarajevo 13.03.2017.

 

DAVIS CUP: BiH – HOLANDIJA, Arena Zenica 07.-09. 04.2017.

 

POZIV ZA AKREDITOVANJE MEDIJA

 

 

Poštovani,

 

Molimo vas da nam najkasnije do 21.03.2017. dostavite ime i fotografiju vašeg reportera (članova ekipe) koji će pratiti susret teniskih reprezentacija BiH i Holandije u okviru 2.kola grupe I Europa/Afrika zone Davis Cup-a, u Areni Zenica od 7. do 9.04.2017.godine.

 

Fotografija (portret) u jpg formatu treba da sadrži naziv medijske kuće, te ime i prezime novinara u nazivu fajla, na primjer: BHT_Medina_Sehic

 

Molimo da zahtjev za akreditaciju dostavite najkasnije do 21.03.2017. na e-mail adresu presstsbih@gmail.com

 

Preuzimanje press akreditacija predviđeno je pred početak press konferencije oba tima 04.04.2017. u 12h u Areni Zenica.

 

 

Bez validnih akreditacija neće biti moguć ulazak u press centar, niti na pozicije predviđene za press u dvorani. 

 

presstsbih@gmail.com 

 

 

 

1234

Tennis Europe/ITF: Juniori BiH na razvojnim turnirima u Antaliji

Pod vodstvom kapitena Duška Lepira, u turskom gradu Antalya borave najbolji bh. juniori i juniorke Sara Mikača, Katarina Stević, Jovan Sinadinović i Muhamed Ademović.

 

Radi se o pobjednicima i finalistima državnog prvenstva BiH za juniore do 14 godina, koji u Turskoj do 18.3. učestvuju na razvojnim turnirima u organizaciji Tennis Europe i ITF.

 

Uz tenisere iz BiH, te domaćina Turske, na turniru učestvuju najbolji teniski juniori iz Albanije, Andore, Kipra, Gruzije, Armenije, Islanda, Kosova, Latvije, Litvanije, Lihtenštajna, Crne Gore, Moldavije, Malte, Makedonije i Azerbejdžana.  

 

 

1234

APLIKACIJA ZA ORGANIZACIJU TURNIRA

Poštovani,

ovim putem TSBIH upućuje poziv za organizaciju teniskih turnira u 2017.godini teniskim klubovima u Bosni i Hercegovini, koji su članovi TSBiH.Teniski turniri u 2017.godini biti će organizovani u juniorskim, seniorskim i veteranskim kategorijama.


U prilogu je aplikacioni obrazac za organizaciju turnira, na koji možete prijaviti organizaciju turnira u 2017.godini.


Vaši prijedlozi i zahtjevi za organizaciju turnira biti će razmatrani i objedinjeni u kalendar TSBiH za 2017.godinu.