Vijesti za mjesec: Maj 2023

1234

NOVAK JAĆIMOVIĆ I TEA KOVAČEVIĆ PRVACI BIH DO 14 GODINA

NOVAK JAĆIMOVIĆ I TEA KOVAČEVIĆ PRVACI BIH DO 14 GODINA

1234

NOVA TITULA ZA ANDREJA NEDIĆA

NOVA TITULA ZA ANDREJA NEDIĆA
 
Fenomenalni Andrej Nedić je osvojio novu, drugu profesionalnu titulu za redom. Ovoga puta je to Andrej uradio na ITF Men's World Tennis turniru "BRČKO OPEN", koji se odigrao od 22.05. do 28.05.2023.godine. na  terenima Teniskog kluba "Prohema". ITF Men's World Tennis turniru "BRČKO OPEN" je treći u nizu profesionalni teniski turnir nagradnog fonda 15.000$,  koji se igraju u Bosni i Hercegovini u 2023.godini.
Andrej je na ovaj turnir ušao direktno u glavni dio turnira,  nakon velikog uspijeha prošle sedmice, kada je u ITF Men's World Tennis turniru u Prijedoru osvojio svoju prvu profesionalnu titulu.Nedić je u finalu igrao sa Stefanom Popovićem iz Srbije, kojeg je u finalnom meču savladao rezultatom 6/4, 6/4.
Moramo spomenuti  dobru igru i formu još jednog mladog bosanskohercegovačkog tenisera Radomira Tomića, koji je prošavši kvalifikacije turnira došao do četvrfinala. U četvrfinalu  je Tomić imao za protivnika upravo pobijednika Nedića, od kojeg je u veoma neizvjesnom meču izgubio sa 7/5, 7/5.
1234

ITFM15 PRIJEDOR: PRVA PROFESIONALNA TITULA ZA ANDREJA NEDIĆA

 

ITFM15 PRIJEDOR: PRVA PROFESIONALNA TITULA ZA ANDREJA NEDIĆA

 

1234

ZENICA TE 16&U: Titule za Rafaela Behra i Sofiu Barchacovu

ZENICA TE 16&U: Titule za Rafaela Behra i Sofiu Barchacovu
 
Grad Zenica je od  30.04. do 06.05.2023.godine bio domaćin prvog ovogodišnjeg međunarodnog teniskog turnira iz kalendara Tennis Europe "ZENICA OPEN 2023".
Ovo je jedan od devet teniskih turnira iz kalendara Tennis Europe koji će se održati u
Bosni i Hercegovini. "ZENICA OPEN 2023" je međunarodni teniski turnir koji se igra u kategoriji juniorki i juniora do 16.godina starosti, a kao i do sada organizator turnira  je Teniski klub "ČELIK" iz Zenice.
Bosna i Hercegovina je na turniru imala svoje predstavnike i u ženskoj i u muškoj konkurencijii.U muškom dijelu turnira ukupno je petnaest  juniora iz BiH tražilo nove bodove
 za europsku tenisku rang listu. Najbolji rezultat od igrača iz Bosne i Hercegovine ostvario