Vijesti za mjesec: April 2017

1234

TURNIR XXV MEMORIJAL Jan Doršner 2017. ZA SENIORKE JE OTKAZAN

Obavještavamo igrače da će XXV MEMORIJAL Jan Doršner 2017. u Sarajevu biti održan, ali samo za seniore, dok je isti za seniorke otkazan radi malog broja prijava.
 
VAŠ TSBIH

 

 

 

 

1234

OTKAZAN MOSTAR OPEN SG 14&U 2017

Zbog malog broja prijavljenih igrača turnir je otkazan.

 

 

 

VAŠ TSBIH

1234

KONKURS ZA IZBOR SELEKTORA JUNIORSKIH REPREZENTACIJA BIH

Teniski savez Bosne i Hercegovine ovim putem objavljuje konkurs za izbor selektora Bosne i Hercegovine u juniorskim kategorijama 12,14,16 i 18. godina u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Rok za podnošenje prijava  na konkurs za izbor juniorskih selektora BiH je 10. maj/svibanj (srijeda) 2017.godine do 16 sati. 
Prijave se mogu podnijeti putem emaila na adresu tsbih@tsbih.ba, putem pošte ili direktno u kancelariju TSBiH u ulici Alipašina bb (dvorana ZETRA).

OVDJE možete skinuti konkurs.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kancelariji TSBiH.
Srdačan pozdrav
TSBIH
1234

OTKAZAN MOSTAR OPEN 12&U 2017

Novi termin odrzavanja turnira bit ce naknadno objavljen.

1234

OTKAZANO OTVORENO PRVENSTVO TUZLE 16 & U

Zbog vremenski neprilika turnir OTVORENO PRVENSTVO TUZLE 16 & U je otkazan!
 
Novi termin odrzavanja turnira bit ce naknadno objavljen.
 
 
TSBIH
1234

VAŽNA OBAVIJEST!

Igrači, roditelji i treneri!
Ove godine TSBIH je obezbijedio/osigurao zajedničko takmičenje na cijeloj teritoriji BiH. 
Kako bi se takmičenja mogla odigrati bez ikakvih zastoja potrebno je da se igrači registruju na novi on-line sistem za vođenje takmičenja (prema uputstvu u prilogu) koji se nalazi na linku http://oranika.com:8080/apex/f?p=200
Na softveru trenutno radimo prilagođenja za sve korisnike, pa Vas molimo za strpljenje i da ukoliko nađete bilo kakav problem prijavite na kancelarija@tenisrs.org ili na tsbih@tsbih.ba

 

1234

KONKURS LICENCIRANJA TENISKIH SUDIJA TSBIH

Sudijski odbor TSBIH raspisuje konkurs za licenciranje sudija nacionalnog nivoa TSBiH .
Na konkurs se mogu prijaviti svi oni koji su u bilo kojem periodu i bilo kojem savezu polagali i polozili sudijske skole za vrhovne , linijske i sudije u stolici . U sklopu prijave potrebno je navesti : ime i prezime , datum rodjenja , mjesto stanovanja, mjesto i datum polaganja sudijskog ispita , licencu za koju su polagali , dosadasnje iskustvo koje su imali kao teniske sudije . Prijave slati na email adresu ; SUDIJSKI.TSBIH@YAHOO.COM . sa naznakom KONKURS LICENCIRANJA .  Konkurs je otvoren do 27.4.2016 
 
PS. 
1234

KALENDAR TSBIH ZA 2017. GODINU

U skladu sa Pravilnikom o pojedinačnim teniskim takmičenjima (Član 34. i 37. Statuta TS BiH), donesenim 14.11.2009., TS BiH objavljuje: Kalendar takmičenja za 2017. godinu možete preuzeti na linku ispod. 

 

KALENDAR POGLEDAJTE / PREUZMITE OVDJE.


NAPOMENA: Kalendar takmičenja TS BiH za 2017. godinu je podložan izmjenama u skladu sa pravilnicima TS BiH. Sve naknadne izmjene će biti blagovremeno objavljene na stranici www.tsbih.ba.

1234

DAVIS CUP: BiH - Holandija 1:3

Posljednjeg dana susreta BiH - Holandija odigran je meč Damir Džumhur - Robin Haase u kojem je Holanđanin slavio rezultatom 5-7,3-6,7-6(4),6-2,4-6 čime je donio konačnu pobjedu gostujućoj selekciji.

 

Susret dvije ekipe odigran je u Areni Zenica u okviru 2.kola Grupe I E/A zone Davis Cup-a by BNP Paribas.  Holanđani idu play-off za plasman u najjaču, svjetsku grupu, a BiH ostaje u prvoj grupi gdje je osigurala opstanak pobjedom nad Poljskom u prvom kolu. 

 

 

 

 

1234

Davis Cup: Holanđani bolji u dublu

Drugog dana susreta BIH-Holandija koji se igra u okviru 2.kola Grupe I E/A zone Davis Cup by BNP Paribas, odigran je dubl meč. Gostujući tim iskoristio je pravo na izmjenu igrača, te je Robin Haase igrao umjesto ranije najavljenog Tallona Griekspoora. 

 

Mirza Bašić / Tomislav Brkić - Robin Haase / Jean Julian Rojer 3-6, 6-3, 3-6, 2-6

 

Ukupni rezultat susret BiH - Holandija nakon drugog dana je 1:2, a borba u zeničkoj Areni nastavlja se u nedjelju 9.4.2017. od 13 sati kada su na rasporedu dva preostala singl meča:

 

Damir Džumhur - Robin Haase

Mirza Bašić - Thiemo De Bakker