Vijesti za mjesec: April 2017

1234

OTKAZAN MOSTAR OPEN 14&U 2017

Zbog malog broja prijavljenih igrača turnir je otkazan.

 

 

 

VAŠ TSBIH

1234

TURNIR XXV MEMORIJAL Jan Doršner 2017. ZA SENIORKE JE OTKAZAN

Obavještavamo igrače da će XXV MEMORIJAL Jan Doršner 2017. u Sarajevu biti održan, ali samo za seniore, dok je isti za seniorke otkazan radi malog broja prijava.
 
VAŠ TSBIH

 

 

 

 

1234

KONKURS ZA IZBOR SELEKTORA JUNIORSKIH REPREZENTACIJA BIH

Teniski savez Bosne i Hercegovine ovim putem objavljuje konkurs za izbor selektora Bosne i Hercegovine u juniorskim kategorijama 12,14,16 i 18. godina u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Rok za podnošenje prijava  na konkurs za izbor juniorskih selektora BiH je 10. maj/svibanj (srijeda) 2017.godine do 16 sati. 
Prijave se mogu podnijeti putem emaila na adresu tsbih@tsbih.ba, putem pošte ili direktno u kancelariju TSBiH u ulici Alipašina bb (dvorana ZETRA).

OVDJE možete skinuti konkurs.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kancelariji TSBiH.
Srdačan pozdrav
TSBIH
1234

OTKAZAN MOSTAR OPEN 12&U 2017

Novi termin odrzavanja turnira bit ce naknadno objavljen.

1234

OTKAZANO OTVORENO PRVENSTVO TUZLE 16 & U

Zbog vremenski neprilika turnir OTVORENO PRVENSTVO TUZLE 16 & U je otkazan!
 
Novi termin odrzavanja turnira bit ce naknadno objavljen.
 
 
TSBIH
1234

VAŽNA OBAVIJEST!

Igrači, roditelji i treneri!
Ove godine TSBIH je obezbijedio/osigurao zajedničko takmičenje na cijeloj teritoriji BiH. 
Kako bi se takmičenja mogla odigrati bez ikakvih zastoja potrebno je da se igrači registruju na novi on-line sistem za vođenje takmičenja (prema uputstvu u prilogu) koji se nalazi na linku http://oranika.com:8080/apex/f?p=200
Na softveru trenutno radimo prilagođenja za sve korisnike, pa Vas molimo za strpljenje i da ukoliko nađete bilo kakav problem prijavite na kancelarija@tenisrs.org ili na tsbih@tsbih.ba

 

1234

KONKURS LICENCIRANJA TENISKIH SUDIJA TSBIH

Sudijski odbor TSBIH raspisuje konkurs za licenciranje sudija nacionalnog nivoa TSBiH .
Na konkurs se mogu prijaviti svi oni koji su u bilo kojem periodu i bilo kojem savezu polagali i polozili sudijske skole za vrhovne , linijske i sudije u stolici . U sklopu prijave potrebno je navesti : ime i prezime , datum rodjenja , mjesto stanovanja, mjesto i datum polaganja sudijskog ispita , licencu za koju su polagali , dosadasnje iskustvo koje su imali kao teniske sudije . Prijave slati na email adresu ; SUDIJSKI.TSBIH@YAHOO.COM . sa naznakom KONKURS LICENCIRANJA .  Konkurs je otvoren do 27.4.2016 
 
PS. 
1234

KALENDAR TSBIH ZA 2017. GODINU

U skladu sa Pravilnikom o pojedinačnim teniskim takmičenjima (Član 34. i 37. Statuta TS BiH), donesenim 14.11.2009., TS BiH objavljuje: Kalendar takmičenja za 2017. godinu možete preuzeti na linku ispod. 

 

KALENDAR POGLEDAJTE / PREUZMITE OVDJE.


NAPOMENA: Kalendar takmičenja TS BiH za 2017. godinu je podložan izmjenama u skladu sa pravilnicima TS BiH. Sve naknadne izmjene će biti blagovremeno objavljene na stranici www.tsbih.ba.

1234

DAVIS CUP: BiH - Holandija 1:3

Posljednjeg dana susreta BiH - Holandija odigran je meč Damir Džumhur - Robin Haase u kojem je Holanđanin slavio rezultatom 5-7,3-6,7-6(4),6-2,4-6 čime je donio konačnu pobjedu gostujućoj selekciji.

 

Susret dvije ekipe odigran je u Areni Zenica u okviru 2.kola Grupe I E/A zone Davis Cup-a by BNP Paribas.  Holanđani idu play-off za plasman u najjaču, svjetsku grupu, a BiH ostaje u prvoj grupi gdje je osigurala opstanak pobjedom nad Poljskom u prvom kolu. 

 

 

 

 

1234

Davis Cup: Holanđani bolji u dublu

Drugog dana susreta BIH-Holandija koji se igra u okviru 2.kola Grupe I E/A zone Davis Cup by BNP Paribas, odigran je dubl meč. Gostujući tim iskoristio je pravo na izmjenu igrača, te je Robin Haase igrao umjesto ranije najavljenog Tallona Griekspoora. 

 

Mirza Bašić / Tomislav Brkić - Robin Haase / Jean Julian Rojer 3-6, 6-3, 3-6, 2-6

 

Ukupni rezultat susret BiH - Holandija nakon drugog dana je 1:2, a borba u zeničkoj Areni nastavlja se u nedjelju 9.4.2017. od 13 sati kada su na rasporedu dva preostala singl meča:

 

Damir Džumhur - Robin Haase

Mirza Bašić - Thiemo De Bakker