Vijesti za mjesec: Februar 2017

1234

SENIORSKO DVORANSKO PRVENSTVO BIH - PRIJAVE

Prijave na SENIORSKO DVORANSKO PRVENSTVO BIH možete izvršiti na linku ispod:

 

 

http://www.tsbih.ba/turniri/2017/seniori/seniorsko-dvoransko-prvenstvo-bih

 

 

TSBIH

1234

DAVIS CUP: BiH - Holandija u aprilu u Zenici

Sarajevo 21.02.2017.

 

 

DAVIS CUP: BiH – HOLANDIJA U APRILU U ZENIČKOJ ARENI

 

 

Susret teniskih reprezentacija BiH i Holandije u okviru 2.kola Grupe I Euro-Afričke zone Davis Cup-a, biti će odigran od 7. do 9.aprila u Zenici, odlučio je Upravni odbor Teniskog saveza BiH.

 

Iako se razmatrala mogućnost da se, zbog izuzetno teške finansijske situacije i velikih troškova organizacije, Međunarodnoj teniskoj federaciji uputi zahtjev da Holandija bude domaćin susreta, TSBiH je ipak donio ovakvu odluku kako bi našem timu omogućili prednost domaćeg terena i publike u teškom meču.

 

Zenička Arena je zbog dobrih uvjeta po treći put odabrana za domaćinstvo mečeva Davis Cup-a.

 

U narednih 15 dana pred Teniskim savezom BiH je težak zadatak zatvaranja finansijske konstrukcije za organizaciju meča, te se nadamo podršci sponzora, institucija vlasti i medija.

 

Podsjetimo, naši su teniseri u prethodnom kolu savladali favorizirane Poljake rezultatom 5:0, te osigurali opstanak u Grupi I u koju su se u prošloj sezoni plasirali prvi put u istoriji. U nastavku naši momci imaju priliku da pokušaju da dođu i do najjačeg ranga ovog takmičenja, Svjetske grupe Davis Cup-a. 

 

presstsbih@gmail.com

1234

BERBEROVIĆ NEFISA I ANDREJ GRUBIŠIĆ DVORANSKI JUNIORSKI PRVACI BIH DO 18.GODINA

U Širokom Brijegu je od 18. do 20. februara/veljače održano  Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 18.godina.
 
Kod juniorki prvo mjesto osvojila je najmlađa Fed Cup reprezentativka Bosne i Hercegovine, tuzlanka Nefisa Berberović. U finalu Nefisa Berberović bila je bolja od Zorice Spasojević iz Banja Luke, pobjedivši je razultatom 6/2, 6/1.
 
Mostarac Andrej Grubišić je prvak Bosne i Hercegovine za juniore  do 18.godina.
Grubišić je u finalu sa 6/1 i 6/0 bio bolji od drugoplasiranog zeničanina Kerima Subašića.
Ovo je zadnje u nizu održano dvoransko Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke do 18.godina i nakon prije održanih prvenstava BiH u kategorijama do 12,14,16.godina starosti kompletirana su sva juniorska dvoranska prvenstva za 2017.godinu.
 
1234

OBAVJEŠTAVAMO SVE TENISKE RADNIKE I PRIJATELJE DA JE PREMINUO MILAN RADAKOVIĆ DIREKTOR TK MLADOST I DIREKTOR ATP CHALLENGER BANJA LUKA

MILAN RADAKOVIĆ, direktor teniskog kluba mladost i direktor ATP Challenger-a “Banjaluka”je preminuo 17.februara 2017.godine.

Mišo više nije sa nama ali, ono sto je učinio za grad u kojem je proveo život ostaje zauvijek.

Teniski klub Mladost ostavio je nakon više od 20 provedenih godina uspješnog rada.Klub kroz koji je prošlo stotine mladih ljudi u pokušaju da savladaju vještine bijelog sporta i postanu dobri sportisti i dobri ljudi.

TK Mladost je ostavio nakon punih petnaest godina uspješnog vodjenja ATP Challenger-a Banjaluka, teniskog turnira koji je uz profesionalni pristup direktora Miše Radakovića postao jedan od najprestižnijih turnira na teritoriji bivše Jugoslavije i u svjetskim okvirima.

Stotine teniskih profesionalaca rado je dolazilo u Banjaluku i zato što je Mišo stvarao sjajnu atmosferu tokom trajanja turnira.

1234

PULJIĆ LUKA I MILICA BOJIĆ POBJEDNICI DVORANSKOG PRVENSTVA BIH U KATEGORIJI DO 16.GODINA

U Sarajevu je od 11.do 13.02.2017.godine odigrano  Dvoransko Prvenstavo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke u kategoriji do 16.godina.Turnir je bio jedan od najmasovnijih takmičenja u zadnjih nekoliko godina. Nastupali su igrači/ce iz svih gradova Bosne i Hercegovine.
 
Kod juniorki imali smo banjalučko finale, a  sastale su se Milica  Bojić i  Katarina Trivić. Titula najbolje juniorke pripala je Milici Bojić, koja je razultatom 6/2 i 6/1 pobijedila u finalnom meču.
 
Luka Puljić najbolji je junior Bosne i Hercegovine do 16.godina.  Puljić je sa 6/4 i 6/2 u finalu bio bolji od  Danijala Muminovića, koji je zauzeo drugo mjesto. 
 Teniski savez BIH je veoma zadovoljan odazivom igrača/ca  u kategoriji do 16.godina, kao i prikazanim kvalitetom tenisa.
 
1234

FED CUP: Reprezentacija BiH ponovo u Grupi II

Ženska teniska reprezentacija BiH, na žalost, nije uspjela izboriti ostanak u prvoj grupi Fed Cup-a.

 

Dea Herdželaš, Jelena Simić, Anita Husarić i Nefisa Berberović poražene su od favorizovanih teniserki Hrvatske i Mađarske u skupini B Grupe I Europe/Africa zone Fed Cup-a koji se odigrao u Talinu u Estoniji. U oba meča ukupni rezultat je bio 3-0, nakon čega u naše teniserke izgubile sa 2-1 od ekipe Portugala u borbi za opstanak u grupi, te se vratile u Grupu II gdje su bile pobjednice u prošloj sezoni.

 

S obzirom na uvjete i jačinu grupe, ne možemo ovo smatrati  neuspjehom, kaže direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

 

Kapiten Vojin Šukalo i naše igračice dali su sve od sebe da se zadrže u višem rangu takmičenja među mnogo jačim ekipama. Treba imati na umu da BiH ima ukupno samo pet rangiranih teniserki na WTA listi, te da su ulaganja u sport kod nas minimalna. U takvoj situaciji, njihov prošlogodišnji plasman u Grupu I bio je ravan čudu.

 

Ipak, i pobjede i porazi sastavni su dio svakog sporta, borbu nastavljamo dalje. 

1234

DAVIS CUP: BiH vs Poljska 5:0, lokacija za susret s Holandijom naknadno

Davis Cup tim BiH savladao je goste iz Poljske ukupnim rezultatom 5:0 u meču odigranom u Areni Zenica u okviru prve runde Grupe I Europa-Afrika zone. 

 

Svi rezultati: 

 

Mirza Bašić - Kamil Majczhrzak 6-4, 6-3 Ret.
Damir Džumhur - Hubert Hurkacz 7-6(1), 7-5, 7-5
Bašić/Brkić - Kubot/Matkowski 7-6(5), 7-6(5), 3-6, 4-6, 6-3
Damir Džumhur - Kamil Majczhrzak Ret. 
Tomislav Brkić - Hubert Hurkacz 7-6(1), 4-6, 7-5

 

Naknadno će biti objavljeno mjesto odigravanja meča s ekipom Holandije koji je na rasporedu od 7.do 9.aprila ove godine. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama: 

1234

DAVIS CUP: BiH - Poljska 3:0

Drugog dana susreta BiH - Poljska u okviru prve runde grupe I Europe/Africa zone, Mirza Bašić i Tomislav Brkić savladali su poljski par Lukasz Kubot / Marcin Matkowski rezultatom 3-2 u setovima (7-6, 7-6, 3-6, 4-6, 6-3) i time našoj ekipi osigurali pobjedu u ovom kolu, te siguran opstanak u prvoj grupi.

 

Za treći dan susreta predviđena su dva singl meča, no supervizor ITF će u dogovoru s kapitenima, te uz odobrenje ITF, odlučiti da li će se igrati samo jedan meč i to na dva dobijena seta. Takođe, kapiteni oba tima imaju pravo na zamjenu igrača koja mora biti najavljena sat vremena prije početka meča. 

 

 

 

1234

DAVIS CUP: Nakon prvog dana 2:0 za BiH, danas dubl

Danas u 14 sati u Areni Zenica počinje dubl meč u kojem Mirza Bašić i Tomislav Brkić igraju protiv poljskog para Lukasz Kubot /Marcin Matkowski. 

Meč se igra u okviru susreta 1.kola prve grupe Europe/Africa zone Davis Cup-a, a nakon prvog dana ekipa BiH u vodstvu je nad Poljskom 2:0.

 

Rezultati mečeva prvog dana: 

 

Mirza Bašić - Kamil Majhrzak 2-0 (6-4, 6-3, prije 3.seta Majhrzak predao meč zbog povrede)

 

Damir Džumhur - Hubert Hurkatz 3-0 (7-6, 7-5, 7-5)

 

Ulaznice i dalje u prodaji na blagajni Arene Zenica. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama: 

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://www.twitter.com/DavisCupTeamBiH/

 

1234

DAVIS CUP: Obavještenje za publiku

Poštovani navijači, 

 

dužni smo da vas podsjetimo na "Partisan Crowd Rule", pravilo koje se primjenjuje tokom mečeva Davis Cup-a:

 

Bilo kakva buka za vrijeme servisa, između prvog i drugog servisa i tokom trajanja poena, može ometati igrače oba tima. U Davis Cup takmičenju postoji PARTISAN CROWD pravilo prema kojem buka i ometanje igrača od strane publike, naročito za vrijeme servisa, za rezultat može imati kaznu za podržavani tim, te ponavljanje i gubitak poena. 

 

Poštovana publiko, uživajte u meču, podržavajte vaše favorite, ali vas molimo da ne pravite buku u pomenutim situacijama. 

 

Takođe, napominjemo da u dvorani nije dozvoljeno korištenje bliceva, te da zvono na mobitelima mora biti ugašeno. 

 

Hvala na razumijevanju i pomoći.

 

Pratite nas na društevim mrežama:

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://www.twitter.com/DavisCupTeamBiH/