Vijesti za mjesec: Decembar 2010

1234

Upućena čestitka Teniskom savezu Srbije

Predsjednik Teniskog saveza Bosne i Hercegovine, gospodin Edin Arslanagić, uputio je čestitku predsjedniku Teniskog saveza Srbije gosp. Slobodanu Živojinoviću povodom trijumfa u Davis Cupu:

Dragi Slobodane,

U ime Teniskog saveza Bosne i Hercegovine i svoje lično ime upućujem Ti iskrene čestitke povodom velike pobjede Davis Cup reprezentacije Srbije. Svjestan sam da ste prethodnih godina prošli težak put, ali sam i ubjeđen da je osvajanje titule u jednom od najstarijih i najprestižnijih svjetskih takmičenja značajna satisfakcija za uloženi trud.

Vaš trijumf će, sasvim sigurno, puno značiti i u popularizaciji tenisa u našoj zemlji. Nadamo se da ćemo u narednom periodu nastaviti našu uspješnu saradnju, i da ćemo biti u prilici koristiti se vašim pozitivnim iskustvima.

S poštovanjem,
Edin Arslanagić,
Predsjednik Teniskog saveza
Bosne i Hercegovine

1234

Katarina Jokić pobjednik Eddie Herr do 12 godina

Naša najbolja juniorka u kategoriji do 12 godina, trijumfalno je završila svoj prvi nastup na američkoj turneji. Trijumfom na turniru Eddie Herr International u konkurenciji djevojčica do 12 godina potvrdila je svoj veliki talent i očekivanja da u narednoj godini izbije u sami vrh evropskog tenisa u konkurenciji djevojčica do 14 godina.

1.kolo: Katarina Jokić – Constanza Gorches MEX 6:0 6:0
2.kolo: Katarina Jokić – Ashley L. Kratzer USA 6:1 6:0
3.kolo: Katarina Jokić – Abigail Chiu USA 6:0 6:0
4.kolo: Katarina Jokić – Theo Gravouil FRA 6:2 6:2
Četvrtfinale: Katarina Jokić – Shilin Xu 6:2 2:6 6:4
Polufinale: Katarina Jokić – Sofia A. Kenin USA6:2 6:4
Finale: Katarina Jokić – Anastasia E Nefedova 6:3 6:0

Nakon nastupa na Nike Junior tennis International Mastersu koji se igra od 09.-14.12. na Bahamima, Katarinu još očekuje nastup na najpoznatijem svjetskom juniorskom turniru Orange bowl.

1234

Aldinu plasman karijere

Naš najbolje rangirani igrač Aldin Šetkić, uspješno je okončao dvotjednu turneju u Sudanu. On je dobrim nastupom na dva turnira iz Futures serije sa nagradnim fondom od 15.000 USD izborio plasman karijere. Očekuje se da će na novoj rang listi koja će biti objavljena 13.12. biti među 310 najboljih svjetskih igrača. Plasman karijere mu omogućava nastup u kvalifikacijijama prvog Gran Slam turnira naredne sezone Australian opena. Aldin će se prije nastupa u Australiji okušati i u kvalifikacijama ATP turnira u Chennaiu koji se igra za nagradni fond od 450.000 USD.

Sudan F1:

Finale singla: Aldin Šetkić – Ivo Klec SVK 2:6 2:6
Finale dubl: Šetkić/Savić -  Abreu ESP/Nedelko RUS 6:2 4:6 9:11

Sudan F2:

Finale singla: Aldin Šetkić – Ivo Klec SVK 3:6 5:7
Finale dubl: Šetkić/Savić -  Ruckelshausen/Steinberger AUT 6:2 6:4

1234

Davis Cup reprezentacija BiH u očekivanju susreta u Maroku

Davis Cup reprezentacija BiH u očekivanju susreta u Maroku

Nakon uspješnog ovogodišnjeg nastupa  i gostujućih pobjeda nad reprezentacijama Makedonije i Estonije, te tijesnog poraza od Portugala, našu Davis Cup reprezentaciju očekuje meč 1. Kola II Grupe Evroafričke zone protiv reprezentacije Maroka, koji se igra u Maroku (lokacija će biti poznata početkom godine) od 04.-06.marta 2001.godine. Pošto se očekuje da se meč igra na otvorenom i na zemljanoj podlozi, odlučeno je da naši reprezentativci u Maroko putuju dvije sedmice prije meča, te da nastupe na dva ATP Challenger turnira koji se igraju za nagradni fond od 30.000 EUR+H u Meknesu i Casablanci. Nastupi će biti iskorišteni za prilagođavanje na uvjete igre u Maroku i bolje upoznavanje protivnika, čiji će igrači također nastupiti na ovim turnirima.