Vijesti za mjesec: Septembar 2022

1234

ATP CHALLENGER SIBIU: PRVA ATP CHALLENGER TITULA ZA NERMANA

ATP CHALLENGER SIBIU: PRVA ATP CHALLENGER TITULA ZA NERMANA

Bosanskohercegovačko finale između Damira Džumhura i Nermana Fatića na ATP Challenger turniru u Sibiuu (Rumunija), nagradnog fonda vrijednog 45.750 Eura završeno je pobjedom Nermana Fatiča, te ovajanjem prve ATP Challenger titule na Touru.
Prvi set Nerman je dobio nakon 46 minuta igre sa 6/3. Drugi set je dao mnogo iznenađenja i neizvjesnosti.Damir je bolje otvorio drugi set i poveo sa 4/0 u gemovima. Nakon toga Nerman dobiva svoj servis i vraća jedan break, te smanjuje rezultat na 4/2.U narednom gemu Fatić svojim servisom smanjuje prednost Džumhura na 4/3, te pravi još jedan break za 4/4 u drugom setu.Deveti i deseti gem u drugom setu Nerman rješava u svoju korist, te za konačni rezultat meča 6/3, 6/4.
Veoma dobra sedmica za bh reprezentativce Nermana Fatića i Damira Džumhura koji će ovim rezultatom popraviti svoj ranking na ATP listi najboljih tenisera svijeta.Bilo je lijepo gledati bosanskohercegovačko finale na ATP Challengeru u Rumuniji.

Iskrene čestitke Nermanu Fatiću na prvoj osvojenoj tituli na jednom ATP Challenger turniru.

Bravo momci

#Tenis BiH #ATP Challenger #Winner Nerman Fatić

1234

ATP CHALLENGER SIBIU: DŽUMHUR I FATIĆ U FINALU

Na ATP Challenger turniru u Rumunskom Sibiuu sutra će se u finalu sastati dva bosanskohercegovačka reprezentativca Damir Džumhur i Nerman Fatić. Ovo je prvi put da će Bosna i Hercegovina u finalu na jednog ATP Challenger turniru imati svoje igrače, te da će još jedna titula sa turnira otići u BiH.
Nakon pobjede nad selekcijom Meksika, prošlog vikenda u Širokom Brijegu u okviru prve svjetske grupe  Davis Cup takmičenja, dva najbolje rangirana bh igrača u pojedinačnoj konkurenciji nastavljaju sa sjajnim rezultatima i ovoj sedmici na ATP Challengeru u Rumuniji.
 
U današnjim polufinalnim mečevima, prvo je Damir Džumhur pobijedio Rumuna Davida Lonela Nicholasa. Nakon izgubljenog prvog seta 6/0, Džumhur dobiva druga dva seta za konačnih 2-1 u setovima. Preovladavalo je iskustvo Džumhura za konačni rezultat 0/6, 7/6, 6/3. Ovom pobjedom Damir Džumhur je izborio plasman u finale turnira.Meč je trajao 2 sata i 20 minuta.
 
1234

DAVIS CUP: POBJEDA BOSNE I HERCEGOVINE (BIH-MEKSIKO 3-1)

DAVIS CUP: POBJEDA BOSNE I HERCEGOVINE (BIH-MEKSIKO 3-1)

 

 

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u tenisu izvojevala je veoma važnu pobjedu u  „Davis Cup by Rakuten„ takmičenju Prve svjetske grupe protiv selekcije Meksika. Meč je odigran 16 i 17 septembra u Teniskoj Akademiji „SET“ u Širokom Brijegu, a konačni rezultat meča bio je 3-1 za Bosnu i Hercegovinu.

U prvom subotnjem meču u igri parova naši reprezentativci Tomislav Brkić i Mirza Bašić su pobijedili favorizovani Meksikanski dvojac Miguel Angela Reyes Varela/Santiago Gonzales  2-0 u setovima (6/4, 7/6), te na taj način donijeli Bosni i Hercegovini pobjedu u duelu sa Meksikom.

Nakon 3-0 i konačne pobjede Bosne i Hercegovine, selektor Zoran Zrnić je u četvrtom meču izvršio promjenu u timu i na teren je izašao novi član seniorske reprezentacije BiH, Andrej Nedić. Na žalost Andrej svoj prvi meč u dresu seniorske Davis Cup reprezentacije nije uspio riješiti u svoju korist, te je rezultatom 2-1(6/2,5/7,10/8) u setovima izgubio od Meksičkog tenisera Luis Carlos Avareza Valdesa.

Teniska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobijedom u susretu sa Meksikom izborila kvalifikacioni meč za finalni turnir „Davis Cup by Rakuten„ takmičenja u 2023.godini. Ovo će biti treći put da je seniorska teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela doći na prag velike završnice jedinog zvaničnog ekipnog svjetskog prvenstva u tenisu. Sjetimo se da su to bili mečevi u gostima protiv Japana 2018.godine i susret protiv Australije 2019 godine. U tim mečevima Japan i Australija ostvarili su pobjede nad bh teniserima.

1234

DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO 2-0

 DAVIS  CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO 2-0

 

Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija povela je 2-0 protiv selekcije Meksika u meču Prve svjetske grupe „Davis Cup by Rakuten„ takmičenja koje se održava u Širokom Brijegu.

U prvom meču dana Nerman Fatić je bio bolji od Gerarda Lopeza Vilasenora, pobijedivši ga rezultatom  6/3, 6/4, te na taj način donio prvi bod za Bosnu i Hercegovinu.

Damir Džumhur je u drugom meću savladao Alana Fernanda Rubia Fierrosa sa 6/2 i 6/1 i tom pobijedom povečao vodstvo seniorske reprezentacije BiH na 2-0.

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima maksimalnu prednost pred subotnji raspored u kojem će se igrati jedan meč dubla i dva meča singla.

Tomislav Brkić i Mirza Bašić će se u igri parova sastati sa Meksičkim dvojcem Miguelom Angela Reyesa Varelom i Santiagom Gonzalesom, te će nakon meča parova Damir Džumhur igrati  protiv  Gerarda Lopeza Vilasenora, a Nerman Fatić protiv Alana Fernanda Rubia Fierrosa.

 

Nadamo se da će teniska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvariti pobijedu nad selekcijom Meksika, te izboriti kvalifikacioni meč za finalni turnir „Davis Cup by Rakuten„ takmičenja u 2023. Godini.

Sutrašnji mečevi počinju u 10.30 sati.

SRETNO MOMCI

#Tenis BiH #Davis Cup by Rakuten #WORLD GROUP

1234

PRVI DAN DAVIS CUP BIH – MEKSIKO: MEČ OTVARA NERMAN FATIĆ

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine će 16. i 17. septembra u Širokom Brijegu igrati mečeve u okviru Prve Svjetske grupe „Davis Cup by Rakuten“ takmičenja protiv selekcije Meksika.
Danas 15.09.2022. godine održano je žrijebanje parova na vodopadu Kravica kod Ljubuškog, pa je tako voljom žrijeba odlučeno da će sutra u petak 16.09. u 12:00 sati prvi na teren izaći Nerman Fatić koji će otvoriti takmičenje u meču protiv prvog tenisera Meksika Gerarda Lopeza Villasenora. Nakon tog meča nastupa prvi reket bh tima Damir Džumhur, koji će se sastati sa Alanom Fernandom Rubia Fierrosom.
Drugi dan, u subota 17.09. sa početkom u 10:30 mečeve otvaruju Mirza Bašić i Tomislav Brkić duelom parova protiv Miguela Anghela Reyesa Varele i Santiaga Gonzalesa. Nakon toga slijede mečevi Damir Džumhur protiv Gerarda Lopeza Villasenora, te meč Nerman Fatić protiv Alana Fernanda Rubia Fierrosa.

Press služba TSBIH

1234

DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO

DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO

Teniska Akademiji „SET“ iz Širokom Brijegu bit će domaćin „Davis Cup by Rakuten“ takmičenja prve svjetske grupe između reprezentacije Bosne i Hercegovine i selekcije Meksika. Povodom nastupajućeg meča danas u podne održana je i press konferencija teniskih reprezentacija oba tima u hotelu „Đulić“.

Na press konferenciji novinarima su se obratili selektori reprezentacija Miguel Gallardo i Zoran Zrnić, te igrači Gerardo Lopez Villasenor (Mex) i Tomislav Brkić (BiH), koji su odgovarali na mnogobrojna pitanja novinara.

Meksički selektor Miguel Gallardo je rekao da je domaća selekcija Bosne i Hercegovine favorit u predstojećem meču, dok je igrač Gerardo Lopez Villasenor rekao da cijeni našu selekciju, ali da vjeruje u dobar rezultt svoje reprezentacije.

Selektor Zrnić je kao i ranije izrazio blagi optimizam bh tima, te se zahvalio svojim momcima što su se odazvali pozivu za meč protiv Meksika.Zrnić je također naglasio da je ovo veoma bitan meč za bh reprezentaciju, koji bi u slučaju pobjede nad Meksikom izborili kvalifikacioni meč za ulazak u finale „Davis Cup by Rakuten“ takmičenja u 2023.godini.

Bosanskohercegovački reprezentativac Tomislav Brkić je rekao da je veoma sretan što se meč igra u Širokom Brijegu,te da očekuje podršku navijača koji će pomoći najboljim bh teniserima da ostvare pobjedu u susretu protiv Meksika.

Izvlačenje parova je planirano za četvrtak 15.09..2022.godine s početkom u 12.00 sati na vodopadu Kravica kod Ljubuškog.

#Tenis BiH #Davis Cup by Rakuten #WORLD GROUP I

Senad Hadžimešić
Director of TAB&H

1234

DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH-MEKSIKO

Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija će 16 i 17 septembra igrati svoj naredni susret prve svjetske grupe " Davis Cup by Rakuten " takmičenja sa selekcijom Meksika. Meč će se odigrati u Teniskoj Akademiji "SET" u Širokom Brijegu. Ovo je prvi put da će se jedan Davis Cup meč održati u Širokom Brijegu, te će se nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Zenice i Mostara ovaj hercegovački grad uvrstiti na kartu gradova iz Bosne i Hercegovine u kojima su se igrali mečevi Davis Cup takmičenja.
 
Bosanskohercegovačka reprezentacija će u meču sa Meksikom  nastupiti u sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, te će se po prvi put reprezentaciji priključiti najbolji bh junior Andrej Nedić.
 
Selektor reprezentacije je Zoran Zrnić, koji je pred susret sa Meksikom izrazio svoj blagi optimizam, rekavši da će kao i do sada igrači dati sve od sebe da izvoljevaju još jednu pobjedu i time zakažu Play-off meč za ulazak u finale " Davis Cup by Rakuten " takmičenja u 2023 godini, koji je ujedno i cilj ove "zlatne" generacije bosanskohercegovačkog teniskog sporta.