Vijesti za mjesec: Mart 2020

1234

Obavještenje i kalendar takmičenja

Poštovani,
 
u prilogu je kalendar teniskih takmičenja u Bosni i Hercegovini za takmičarsku  sezonu 2020.
 
Kao što je poznato, a zbog novo nastale situacije izazvanom pandemijom korona virusa COVID-19 u svijetu,  a prateći preporuke Internacionalne Teniske Federacije i Tennis Europe
koje su svoja takmičenja i turnire suspendovali do 08.06.2020.godine.
 
Teniski svez BiH ovim putem obavještava sve teniske klubove i takmičare/ke da su sva teniska takmičenja u Bosni i Hercegovini odgođenja do 08.06.2020.godine na osnovu Odluke SOTSBiH.
 
U slučaju bilo kakvih promjena oko održavanja turnira iz kalendara TSBiH, ITF i Tennis Europe biti ćete blagovremeno obavješteni.
 
Želimo vam ostanete zdravo što je navažnije u ovom trenutku i da poštujete preporuke i naredbe institucija vlasti.
 
 #OSTANIKUĆI   #OSTANIDOMA  #ОСТАНИКУЋИ
 
TENISKI SAVEZ BIH
 
 
 
 
 

KALENDAR PREUZMITE NA LINKU ISPOD: 

http://www.tsbih.ba/sites/default/files/files/KALENDAR 2020 TSBIH -verzija 2.pdf

1234

ITF/Tennis Europe Development Championships ( Antalya ) - 9 medalja za BIH predstavnike

Naši teniseri i teniserke su ostvarili odlične rezultate na razvojnim turnirima u Antalyi. 

Prvi turnir: Marko Maksimović 1.mjesto
Fatih Šišić 2. mjesto
Dubl: Šišić/Maksimović 2.mjesto
Anastasija Ignjatic 3.mjesto
Asja Salkanovic 6. mjesto
Dubl: Salkanović/Ignjatić 2.mjesto

Drugi turnir:
Marko Maksimovic 2.mjesto
Fatih Sisic 4.mjesto
Dubl 1.mjesto
Anastasija Ignjatic 4.mjesto
Asja Salkanovic 4. mjesto

Ukupno medalja: 9
Selektor i trener reprezentacije : Ismar Salčinović 

1234

DAVIS CUP - OBAVLJEN ŽRIJEB PRVE SVJETSKE GRUPE ( BIH VS PER)

Danas je u Londonu  održan žrijeb Prve Svjetske grupe Davis Cup takmičenja. 
 
Žrijebom  je izabrano da teniska reprezentacija Bosne i Hercegovina igra protiv reprezentacije Peru-a . Meč bi se trebao igrati 18 i 19 Septembra 2020 godine u Limi. 
 
Ako Bosna i Hercegovina uspije pobjediti u ovom meču plasirati će se u playoff takmičenje za najviši rang timskog svjetskog prvenstva u tenisu, odnosno najboljih osamnaest reprezentacija svijeta.
 
Više informacija o svim parovima grupe : https://www.daviscup.com/en/draws-results/world-group-i/2020.aspx

1234

Razvojni Turnir U14 - Tennis Europe Antalya

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine na razvojnom turniru ITF / Tennis Europe U14 u Turskoj ostvarila je zapažene rezultate.

U Antaliji završen je prvi od dva razvojna turnira za dječake i djevojčice do 14 godina ( ITF / Tenis Europa 14 & Under prvenstvu razvoj ), u organizaciji Svjetske federacije Tenis (ITF) i Tenis Europa. Turnir traje od 2. do 8. marta 2020. godine, a drugi turnir se održava naredne sedmice. Turnir je zatvoren i prisustvuje 42 djece iz 15 manjih zemalja, sa manje razvijenom teniskom tradicijom. Nakon jednodnevnog teniskog kampa, održavaju se zatvoreni turniri.

Ovi turniri se održavaju od 1996. godine, pomažući djeci iz manjih zemalja da steknu međunarodno iskustvo na jakom turniru. Victoria Azarenka, Simona Halep i Grigor Dimitrov učestvovale su na takvim turnirima. Šef ITF / Tennis Europe razvojnog sektora je Hrvoje Zmajić iz Hrvatske.

Iz Bosne i Hercegovine na turniru učestvuju Marko Maksimović , Fatih Šišić, Anastasija Ignjatić , Asja Salkanović i trener Ismar Salčinović.

Dječaci:
U finalu turnira u muškoj konkurenciji sastali su se naši predstavnici Šišić i Maksimović gdje je Maksimović bio bolji rezultatom 7:6 6:7 6:4.
Šišić I Maksimović su također igrali i finale dubla gdje su igrali protiv predstavnika Sjeverne Makedonije i izgubili su 2:1 u setovima.

Djevojčice:
Anastasija Ignjatić je također ostvarila zapažen rezultat sa sigurne dvije pobjede je stigla do polufinala, te je nakon teškog meča izgubila protiv bugarske predstavnice 2:1 u setovima. Za 3. Mjesto je igrala protiv moldavske predstavnice gdje je pobijedila rezultatom 6:2 6:0.
Asja Salkanović je uprkos povredi leđa također odigrala vrlo dobar turnir te je zabilježila 6. Mjesto

Salkanović I Ignjatić su također igrale dubl gdje su u finalu poražene od bugarskih predstavnica.

Bosna i Hercegovina je na ovom turniru sveukupno pokazala najbolje rezultate.

Čestitamo našim teniserima i treneru Ismaru Salčinoviću I želimo im jos bolje rezultate naredne sedmice

1234

DAVIS CUP: POBJEDA BOSNE I HERCEGOVINE 3:1

Nakon odigranog drugog meča drugog dana takmičenja u Davis Cupu između reprezetnacija BiH i Južnoafričke Repulike, BiH je trijumfovala rezutatom 3:1. Damir Džumhur je savladao Lloyda Harrisa, nakon što je Lloyd predao meč zbog povrede pri rezultatu 6:1, 2:1.
 
U prvom meču dana naša dubl kombinacija Tomsilav Brkić/Mirza Bašić savladali su Ravena Klaasena I Ruana Roelofsea rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:3.
 
Posljednji, peti meč, dogovorom selektora obje reprezentacije nije se igrao.
 
Reprezentacija BiH pobjedom protiv Juznoafricke republike osigurala je opstanak u Prvoj svjetskoj grupi, te će u septembru igrati prvo kolo u ovoj grupi.
 
 
#DAVISCUP #BIH #RSA #SHOWYOURCOLOURS #ZENICA
 

1234

DAVIS CUP - OBAVLJEN ŽRIJEB BiH - JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA )

Danas je odžan žrijeb Davis Cupa za play off meč Prve svjetske grupe koji se igra 06. i 07. marta 2020. godine između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Južnoafričke Republike.  U petak, 06. marta su na programu dva singl meča. Žrijebom je odlučeno da će prvi meč igrati Damir Džumhur i Ruan Roelofse, dok će u drugom meču snage odmjeriti Mirza Bašić i Lloyd Harris.

 

U subotu, 07. marta, na programu je jedan meč u dublu i dva u singlu. U dublu se sastaju Mirza Bašić/ Tomislav Brkić i Raven Klaasen/Ruan Roelofse. Singl mečeve će igrati Damir Džumhur i LIoyd Harris te Mirza Bašić i Ruan Roelofse.

 

Mečevi se igraju u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici. Program počinje u petak od 14:50h kada je planirano svečano otvaranje takmičenja, a mečevi startaju u 15:00h. U subotu program počinje od 13:00h.

1234

DAVIS CUP : Informacija za medije ( BIH VS JAR )

Povodom odigravanja play off meča Prve svjetske grupe Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Južnoafričke Republike, danas su oba tima održali press konferenciju. Meč će biti odigran 06. i 07. marta 2020. godine u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Bh. tim broji pet članova. Igrači: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić, dok će na mjestu selektora debitovati Zoran Zrnić.  Ono što je najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni za ovaj meč.

 

Iz bh. tima su poručili da, iako je gostujuća ekipa blagi favorit ako se pogleda na rang listu, imamo odličan tim i da u ovom sastavu možemo igrati protiv svake selekcije. Također, istakli su da je publika veoma važan faktor i pozivaju sve građane i ljubitelje tenisa da u što većem broju dođu u Zenicu.

 

Ekipu Južnoafričke Republike čini također pet članova. Igrači: Lloyd Harris, Ruan Roelofse, Raven Klaasen, Khololwam Montsi. Selektor: Marcos Ondruska.

 

Selektor Južnoafričke Republike rekao kako očekuje veliku borbu na terenu, ali i pobjedu.

 

Žrijebanje parova biće održano 05. marta 2020. godine u 12:30 sati u VIP salonu Gradske arene „Husejin Samjlović“ u Zenici.