Vijesti za mjesec: April 2013

1234

Objavljen kalendar takmičenja za 2013. godinu

U skladu sa Pravilnikom o pojedinačnim teniskim takmičenjima (Član 34. i 37. Statuta TS BiH), donesenim 14.11.2009., TS BiH objavljuje:

Kalendar takmičenja za 2013. godinu možete PREUZETI OVDJE.

NAPOMENA: Kalendar takmičenja TS BiH za 2013. godinu je podložan izmjenama u skladu sa pravilnicima TS BiH. Sve naknadne izmjene će biti blagovremeno objavljene na stranici www.tsbih.ba.

1234

Davis Cup: Bosna i Hercegovina - Moldavija 1:3

 

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine se nije uspjela plasirati u treću rundu II. grupe Euro-afričke zone, naša reprezentacija je poražena od reprezentacije Moldavije rezultatom 3:1.
 
U četvrtom meču naš Damir Džumhur je poražen od Radu Albota rezultatom 7-6(4) 6-4 4-6 3-6 3-6.
 
Ostali rezultati Davis Cup meča Bosna i Hercegovina - Moldavija:
 
T. BRKIC vs. R. ALBOT  3-6 6-7(3) 3-6
D. DZUMHUR vs. M. DUBARENCO  6-3 2-6 5-7 6-3 6-4
DZUMHUR/GORCIC vs. ALBOT/CIUMAC  5-7 4-6 3-6
D. DZUMHUR vs. R. ALBOT  7-6(4) 6-4 4-6 3-6 3-6
 
Naša Davis Cup reprezentacija će se iduće godine boriti u II. grupi Euro-afričke zone, a mi ćemo se truditi da suzbijemo redove i plasiramo u I. grupu ovog takmičenja.
 
Ovom prilikom se zahvaljujemo na velikoj podršci i vidimo se iduće godine!
1234

Davis Cup: Bosna i Hercegovina - Moldavija 0:1

Nakon prvog dana Davis Cup meča reprezentacija Bosne i Hercegovine i Moldavije, Moldavija je povela sa 1:0.Tomislav Brkić nije uspio iznenaditi prvog igrača Moldavije Radu Albota. Meč je završio 3:0 u setovima za moldavca (6:3, 7:6 i 6:3). 

1234

Brkić i Albot otvaraju Davis cup okršaj BiH vs. MOL

 

Brkić i Albot otvaraju Davis cup okršaj Bosne i Hercegovine i  Moldavije                   
 
Grad na Neretvi domaćin je od petka 05.04. do nedjelje 07.04.2013.g.najprestižnijeg svjetskog timskog natjecanja u tenisu-Davis cup-a,  gdje će tenisači Bosne i Hercegovine i Moldavije na zemljanim terenima Tenis kluba Mostar, odigrati meč 2. kola Grupe II-Euro-afričke zone Davis Cup by BNP Paribas. 
 
Danas je  održan i službeni ždrijeb, gdje su u nazočnosti tenisača reprezentacije Bosne i Hercegovine i Moldavije, te supervizora ITF-a, Massima Morelia i direktora TK Mostar, Ranka Primirca poznati sudionici prvog singla, koji je na rasporedu sutra, 05.04.2013. s početkom u 11 sati.
 
Tako će snage odmjeriti naš Tomislav Brkić (392.  tenisač ATP-jeve ljestvice) i Radu Albot  (222.tenisač ATP-jeve ljestvice), a nakon njih dvojice će naš najbolji rangirani tenisač Damir Džumhur ( 245.) i Maxim Dubarenco (477.) odigrati međusobni dvoboj. 
Igra parova predviđena je za subotu, 06.04.2013. s početkom u 13 sati, gdje će BiH boje branit Brkić i Džumhur, koji će igrati protiv Albota i Ciumaca.
 
Ovom prilikom pozivaju se svi ljubitelji tenisa da dođu bodriti naše igrače, na ovom prestižnom svjetskom natjecanju.
 
1234

Davis Cup: BiH vs. MOL - Saopćenje za medije

Sve je spremno za Davis cup  i prvi meč između BiH i Moldavije

 

U prostorijama Tenis kluba Mostar, danas je održana konferencija za tisak reprezentacija,  Bosne i Hercegovine i Moldavije,  u povodu  nadolazećeg II kola, Grupe II, Euro-Afričke zone- najprestižnijeg timskog natjecanja u tenisu-Davis cupa by BNP Parisbas, koji se ovoga vikenda, 5.6. i 7.travnja igra u gradu na Neretvi.

 

Konfereniji za tisak sudjelovala je reprezentacije Moldavije na čelu sa izbornikom Iurie Gorbanom, dok se medijima obratio i izbornik BiH tima, Daver Vranić.- "Ovo je najvažnije timsko svjetsko natjecanja i vrlo važan meč za našu reprezentaciju jer se borimo se za ulazak u treći krug i konačno imamo priliku da uđemo u prvu grupu", istaknuo je izbornik teniske Davis cup reprezentacije BiH Daver Vranić, napomenuvši kako će reprezentacija sigurno dati sve od sebe i na kraju slaviti. 

Tom prilikom direktor Teniskog kluba Mostar Ranko Primorac zaželio je bh. reprezentaciji puno sreće i uspjeha te pobjedu protiv Moldavije. On je pozvao je građane Mostara da dođu na mečeve u što većem broju i podrže tenisače   

Član reprezentacije Damir Džumhur smatra kako je BiH favorit, ali da tko god bude igrao ne smije se opustiti i mora dati sve od sebe.

 "Mislim da BiH ove godine ima veliku šansu za prolazak u prvu grupu", kazao je Džumhur.  

1234

Davis Cup: BiH vs. MOL - Poziv na press konferenciju

Teniski savez BiH, 3. aprila/travnja 2013. godine, organizuje press konferenciju povodom odigravanja Davis Cup meča 2. kola druge grupe euro-afričke zone između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Moldavije.

 
Press konferencija moldavske selekcije će biti održana u 12:00 sati.
 
Press konferencija repezentacije Bosne i Hercegovine će biti održana u 12:30 sati.
 
Press konferencije će biti održane u prostorijama Tenis kluba „Mostar“ u Mostaru gdje će se održati Davis Cup meč između Bosne i Hercegovine i Moldavije.
 
U 13:00 sati planiran je veliki kids’ day sa najmlađim ljubiteljima tenisa.