Vijesti za mjesec: April 2016

1234

BH FED CUP REPREZENTACIJA STIGLA KUĆI

Fed Cup tim Bosne i Hercegovine doputovao je na sarajevski aerodrom rano jutros. Sve igračice i selektor su bili veoma raspoloženi i sretni, znajući da su napravili nešto veliko za bh tenis i bosanskohercegovački sport u cijelini.

 

TS BIH

1234

FED CUP TIM BOSNE I HERCEGOVINE U PRVOJ GRUPI

Fed Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u veoma neizvjesnom meču pobijedila reprezentaciju Danske sa 2-1 i tako se plasirala u viši rang , odnosno  u I Grupu E/A Zone Fed Cup takmičenja u 2017. godini.
U prvom susretu Ema Burgić/Bucko je nakon tri sata i deset minuta, sa 2-1 po setovima izgubila od dankinje Emilije Francati. Prvi set naša reprezentativka je dobila sa 6/3, a onda je u drugom setu došla do tie breaka, ali nažalost izgubila odlučujući trinaesti gem 7/6 (2). U trećem satu odmorna dankinja je dobila set sa 6/1.
U drugom meču Dea Herdželaš je pomela prvu igračicu Danske Karen Barritza sa 6/0 i 6/3. Tako da je nakon singlova razultat bio 1-1.
Odlučujući poen u dublu i pobijedu od 2-1 za Bosnu i Hercegovinu donio je bh. dubl Ema Burgic/Bucko i Dea Herdželaš u meču protiv dubl para Karen Barritza/Emilija Francati, razultatom 6/4 i 6/3.
1234

PROTIV DANSKE ZA ULAZAK U I GRUPU E/A FED CUP TAKMIČENJA

Iako je je danas Fed Cup reprezentacija BiH doživjela svoj prvi poraz na ovogodišnjem Fed Cup takmičenju, razultatom 2-1, sutra će u meču protiv Danske imati šansu da Bosnu i Hercegovinu plasira u I Grupu E/A Zone Fed Cup takmičenja.
Ovo je već fantastičan uspijeh, jer cu naše djevojke ostvarile svoj cilj, opstankom u II grupi E/A Zone. Selektor Vojin Šukalo i cijeli tim su optimistični pred sutrašnji meč. Fed Cup tim BiH je pokazao da i ženski bosankohercegovački tenis ide naprijed. Činjenica je da je ova ekipa  pokazala svoj karakter u ovogodišnjem Fed Cup takmičenju sa ostvarenim pobjedama protiv favorita Linhenštajna i domače reprezentacije Egipta.
 
TSBiH
1234

KALENDAR TAKMIČENJA 2016

Objavljen kalendar takmičenja za sezonu 2016 iz kalendara TSBiH, kao i turnira iz kalendara TE i ITF koji se igraju u Bosni i Hercegovini.
Teniski savez BiH zadržava pravo za promijenu termina takmičenja, kao i njegovu dopunu. Svim takmičarima želimo uspješnu takmičarsku sezonu u 2016. godini.
 
KALENDAR POGLEDAJE NA LINKU: Kalendar 2016.
 
TSBIH
1234

FED CUP 2016 EGIPAT - BIH 0:3

Drugog dana Fed Cup takmičenja za 2016. godinu, bosanskohercegovačka Fed Cup reprezentacija ostvarila je pobijedu protiv domaće reprezentacije Egipta i tako ostvarila svoj cilj i opstanak u II grupi E/A Zone i u 2017.godini. Sa dvije pobijede, protiv Linhenštajna i Egipta, našoj reprezentaciji se otvorila  šansa da sutra u posljednjem meču grupne faze turnira protiv Austrije, proba ostvariti povoljan razultat i obezbjediti meč u subotu u kojem bi igrali za plasman u prvu grupu E/A Zone Fed Cup takmičenja u 2017.godini. To bi zaista bio veliki uspjeh bh. tenisa i Bosne i Hercegovine.

 

1234

FED CUP 2016 BIH - LINHENŠTAJN 2-1

Bosna i Hercegovina je u prvom meču ovogodišnjg Fed Cup takmičenja izborila prvu pobijedu protiv favorizovanog Linhenštajna.

1234

OBAVLJENO IZVLAČENJE II E/A GRUPE FED CUP TAKMIČENJA U KAIRU

Bosanskohercegovačka Fed Cup reprezentacija na današnjem izvlačenju grupa, nije imala mnogo sportske sreće.
Naša selekcija se nalazi u veoma teškoj grupi sa Austrijom, Linhenštajnom i Egiptom u grupi "B". U grupi "A" su tri najslabije ekipe po rankingu: Danska, Finska i Litvanija. Pred našim djevojkama su veoma teški mečevi.
Selektor Vojin Šukalo je u kratkoj izjavi poslije izvlačenja rekao: " grupa je veoma teška, ali  atmosfera je u timu odlična i da je siguran da će naše igračice dati sve od sebe da ostvare dobar razultat.
Sutra su na programu  mečevi  u "B" grupi između Austrije i Egipta i Linhenštajna i Bosne i Hercegovine. 
U "A" grupi se igra samo jedan meč između Litvanije i Danske.Mečevi počinju u 10 sati.
1234

FED CUP TAKMIČENJE 2016

Seniorska Fed Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas otputovala u Kairo (Egipat), na Fed Cup takmičenje II E/A Grupe u 2016. godini.
Okupljanje Fed Cup tima u sastavu Dea Herdželaš, Ema Burgić-Bucko, Anita Husarić i Nefisa Berberović, predvođena selektorom Šukalo Vojinom je 11.04.2016. godine u večernjim satima.
Nadamo se da će naša najbolja ženska seniorska reprezentacija u tenisu ispuniti svoj cilj i ostati u II E/A Grupi Fed Cup takmičenja i u 2017.godini.
Sigurno je da će bh teniserke dati sve od sebe u predstojećim Fed Cup mečevima, koji počinju u srijedu 13.04.2016. godine. Ovogodišnje Fed Cup takmičenje završava se u subotu 16.04.2016. godine.

TSBIH

1234

POČETAK TAKMIČARSKE SEZONE 2016

Poštovani,
ovim putem Vas obaviještavamo da teniska takmičenja za sezonu 2016 iz kalendara TSBiH, počinju 16.04.2016. godine sa turnirom u kategoriji do 10. godina u Mostaru. 
Kalendar takmičenja sa ostalim turnirima iz kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine za 2016 takmičarsku sezonu biće objavljen 15.04.2016. godine.
Svim teniserkama i teniserima želimo uspješan početak teniske sezone koja je pred Vama.
 
TSBIH
1234

ODIGRANO SENIORSKO PRVENSTVO BIH: Pobjednici Laura Tomić i Goran Radanović

Održano je još jedno u nizu Dvoranskih prvenstava Bosne i Hercegovine u tenisu. Zadnji turnir od Dvoranskih prvenstava BiH odigran je u seniorskoj kategoriji. Kod seniorki su se u finalu sastale Laura Tomić i Zorica Spasojević. Bolja je bila Tomić Laura koja je razultatom 7/6(2), 6/4 osvojila naslov prvakinje BiH kod seniorki.

Kod seniora pobjednik je Goran Radanović, koji je u finalu pobijedio Mirana Pašića sa 6/2, 7/5.
Teniski savez Bosne i Hercegovine je organizacijom ovog turnira završio ciklus održavanja Dvoranskih prvenstava Bosne i Hercgovine u svim juniorskim i seniorskim kategorijama.
 
Teniski savez BiH