Vijesti za mjesec: Decembar 2020

1234

Teniske sudije održale webinar

Nakon održanog webinara za teniske trenere Teniski savez BiH je nastavio svoje aktivnosti, te je u subotu 26.12.2020.godine održao webinar za teniske sudije.
 Predavač na webinaru za teniske sudije bio je Srđan Svjetlanović (bronzana internacionalna značka), dok je učešće na webinaru uzelo 11 teniskih sudija iz Bosne i Hercegovine.
 Internacionalna Teniska Federacija (ITF) je kao i do sada podržala aktivnosti Teniskog saveza BiH u organizaciji webinara za teniske sudije.

1234

SRETNA NOVA 2021 GODINA !!!

Sve najbolje za nastupajuće praznike želi vam Teniski savez Bosne i Hercegovine !!!

1234

Održan webinar za teniske trenere

U organizaciji Teniskog saveza BiH je u subotu 19.12.2020.godine održan webinar za teniske trenere sa veoma interesantnim temama koje će sigurno u budućnosti pomoći trenerima u trenažnom procesu i razvoju igrača igračica.
Na webinaru je prisustvovalo 28 teniskih trenera iz BiH i inostranstva koji su nakon svake teme imali aktivno učestvovanje u debati.
Predavači na webinaru za teniske trenere bili su Kenan Malićbegović (ITF Level 3)  sa temama:" Tactical development for Junior players 11-14 ages, Players competences Tennis 10s - Red, Orange, Green ", te trenerica Vanja Stuhli (ITF Level 2) sa temom " Communication skills of coaches "
Punu podršku ovakvim aktivnostima Teniskom savezu BiH u vremenu pandemije korona virusa COVID-19 dala je i  Internacionalna Teniska Federacija (ITF), koja je tokom pandemije COVID-19 bila suorganizator u mnogim ovakvim i sličnim aktivnositma TSBiH.

1234

Tomislav Brkić i Marko Maksimović dobitnici nagrada Olimpijskog komiteta BiH

U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine danas je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“.
 
Među dobitnicima nagrada Olimpijskog komiteta BiH za ostvareni " Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini "  su bili i dvojica bosanskohercegovačkih tenisera  Tomislav Brkić i Marko Maksimović.
 
BH Davis Cup reprezentativac Tomislav Brkić je u 2020.godini ostvario  ranking karijere ulaskom među TOP 100 igrača svijeta u igri parova. Na rang listi profesionalnih ATP tenisera u parovima Tomo zauzima izvrsno 79. mjesto.
 
Juniorski reprezentativac BiH Marko Makimović je  trenutno 15.junior Europe u kategoriji do 14.godina. U 2020.godini Marko je postigao i najbolji ranking karijere plasmanom na 11.mjesto europske teniske rang liste.Ovo je druga osvojena sportska nagrada za Marka u 2020.godini. Samo prije nekoliko dana  Marko je proglašen za najperspektivnijeg sportistu u BiH u 2020.godini po izboru " Nezavisnih novina " i Radio televeizije Bosne i Hercegovine.
 
TSBiH upućuje iskrene čestitke Tomi i Marku