Vijesti za mjesec: Februar 2018

1234

KALENDAR TAKMIČENJA ZA 2018. GODINU

U skladu sa Pravilnikom o pojedinačnim teniskim takmičenjima (Član 34. i 37. Statuta TS BiH), donesenim 14.11.2009., TS BiH objavljuje: Kalendar takmičenja za 2018. godinu možete preuzeti na linku ispod. 

 

 

KALENDAR POGLEDAJTE / PREUZMITE OVDJE.


NAPOMENA: Kalendar takmičenja TS BiH za 2018. godinu je podložan izmjenama u skladu sa pravilnicima TS BiH. Sve naknadne izmjene će biti blagovremeno objavljene na stranici www.tsbih.ba.

1234

ČEMALOVIĆ LAJLA I ŠANTIĆ HAMZA POBJEDNICI DVORANSKOG PRVNSTVA BIH DO 18.GODINA

Dvoransko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 18. godina starosti odigrano je od 24.02. do 26.02.2018.godine  u Tensikoj Akademiji " SET" iz Širokog Brijega. 
 

Nakon tri dana takmičenja kod juniora, najbolji junior i prvak Bosne i Hercegovine do 18.godina na dvoranskom prvenstvu je Hamza Šantić iz Mostara. Šantić je u finalu nakon veoma neizvjesnog meča u tri seta pobijedio  Vladana Tadića iz Banja Luke razultatom 6/7 (1), 6/4, 6/3.

 Lajla Čemalović  je pobjednica dvoranskog prvenstva Bosne i Hercegovine kod juniorki do 18.godina. U finalnom meću mostarka  Čemalović Lajla bila je bolja od sarajke Amile Jusufbegović razultatom 6/4, 7/5.
 

Ovo je četvrto u nizu dvoransko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke u 2018.godini.  Sa dvoranskim prvenstvom BiH za juniore i juniorke do 18.godina u Širokom Brijegu okončao se ciklus dvoranskih/zimskih prvenstava BiH za 2018.godinu.
 
Teniski savez BiH upučuje iskrene čestitke pobjednicima i pobjednicama.

 Također, svim  organizatorima dvoranskih prvenstava Bosne i Hercegovine, Teniski savez BiH upučuje veliku zahvalu na organizaciji turnira na  visokom nivou.
 

TSBIH
1234

AMILA JUSUFBEGOVIĆ I DANIJAL MUMINOVIĆ POBJEDNICI DVORANSKOG JUNIORSKOG PRVENSTVA BIH DO 16.GODINA

 U Banja Luci je od 17.02. do 19.02.održano Dvoransko prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki i juniora do 16. godina. 
 

Tenis klub " Borac " je bio domačin turnira  za juniorke do 16.godina, dok je Tenis klub 
"Elit "  ugostio juniore u istoj starosnoj kategoriji.

Više od 50 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine učestvovalo je na prvom ovogodišnjem turniru u kategoriji takmičara do 16.godina.

 

Kod juniorki titulu državne prvakinje Bosne i Hercegovine osvojila je Amila Jusufbegović iz Sarajeva, pobijedivši u finalu banjalučanku Saru Mikaču razultatom 6/4, 6/3. 

Najbolji junior i prvak Bosne i Hercegovine kod juniora je Danijal Muminović iz Tuzle. Muminović je u finalu pobijedio Dražena Petrovića iz Prnjavora razultatom 6/4, 6/4.
 

Organizatoru čestitamo na veoma doborj organizaciji takmičenja, kao i svim učesnicima na fer i sportskoj borbi.
 

Posebne čestitke idu za pobjednike na dvoranskom prvenstvu BiH u kategoriji 16.godina.
 

Srdačan pozdrav
 

TSBIH

1234

Mirza Bašić osvojio prvu ATP titulu u karijeri!