Vijesti za mjesec: Juni 2022

1234

Završene pripreme EX-YU juniorskih reprezentacija U14

Slovenski grad Čatež i glavni grad Srbije Beograd su od 14. do 19. juna bili domačini teniskog kampa i  priprema ženskih i muških juniorskih U14 teniskih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, te selekcije Italije pred nastupe na ekipnim europskim prvenstvima Europe.
Najbolje juniorke koje će predstavljati svoju državu na predstojećem "SUMMER CUP" ekipnom europskom prvenstvu U14 su pripreme i trening mečeve imali u Čateškim Toplicama, dok su juniori pripreme odradili u teniskom centru "Novak" u Beogradu.
Sastav juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine U14 koje je učestvovale na pripremama, te koje će nastupiti na ekipnom prvenstvu Europe u 2022 godine je:
JUNIORKE: Tea Kovačević, Ena Bećirović, Alona Brzina, selektor Marko Kovačević
JUNIORI: Ian Boloban, Amir Škrijelj, Novak Jaćimović, selektor Ismar Salčinović
1234

DPBIH 18&U: TITULA ZA EDINA MULALIĆA

Teniski klub "MLADOST" iz Banja Luke je 10 i 11 juna  bio domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine za juniore do 18 godina starosti. Na turniru je učestvovalo sedamnaest juniora, koji su pokazali zadovoljavajući nivo tenisa u ovoj uzrasnoj kategoriji.
Prvak Bosne i Hercegovine za 2022 godinu je Edin Mulalić iz Tuzle. Edin je u finalu igrao sa Tarikom Bajrovićem iz Sarajeva. Rezultat finalnog meča bio je 6/1, 6/4 u korist Mulalića, koji je zasluženo osvojio prvo mjesto i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.
U polufinalnim mečevima sastali su se Tarik Bajrović - Danis Mijatović i Edin Mulalić - Amar Silajdžić. Rezultati polufinalnih mečeva:
Tarik Bajrović - Danis Mijatović     6/2, 6/4
Edin Mulalić - Amar Silajdžić        7/5, 6/4
 
1234

BJKC 2022: PRVO MJESTO ZA BH TENISERKE (BIH-MAROKO 2-0)

Seniorska ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je osvojila prvo mjesto i ostvarila veliki uspijeh na ovogodišnjem turniru III E/A Grupe "Billie Jean King Cup" takmičenja koje se održalo u Ulcinju (Crna Gore) od 6 do 11 juna. BH teniserke su došle na turnir u dobroj takmičarskoj formi, te su uz mini pripreme i treninge koje su imale tokom sedmice  zadržale visoki kvalitet igre u cilju osvajanja prvog mjesta, koje bi ih dovelo do  plasmana u viši rang "Billie Jean King Cup" takmičenja u kojem bi se takmičile u narednoj sezoni.
Cilj je ostvaren, seniorska ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na jedinog zvaničnog ženskog ekipnog svjetskog teniskom prvenstvu "Billie Jean King Cup 2022" osvojila prvo mjesto i izborila plasman u drugu grupu E/A "Billie Jean King Cup" takmičanja na kojem će nastupiti u narednoj 2023 takmičarskoj godini.
Ovaj veliki rezultatski uspjeh naše djevojke su ostvarile ubjedljivim pobjedamama protiv selekcija Nigerije i Crne Gore u grupnoj fazi turnira, te pobjedom u finalnom meču nad reprezentacijom Maroka.
1234

BJKC 2022: BIH - CRNA GORA 2-0

BH teniserke su  ostvarile i drugu pobjedu na ovogodišnjem "BILLIE JEAN KING CUP" takmičenju.
Djevojke su ubjedljivo pobjedile domaću reprezentaciju Crne Gore rezultatom 2-0.
U dva pojedinačna meča bh igračice su svojim protivnicama prepustile svega dva gema.
U prvom meču su se sastale Nefisa Berberović i Petra Mirković. Nefisa je ovaj meč pobijedila maksimalnim rezultatom 6/0, 6/0.
Dea Herdželaš je u drugom meču za protivnicu imala Ivu Lakić. Rezultat drugog pojedinačnog meča bio je 6/0, 6/2 za našu Deu.
Ovom pobjedom najbolja ženska seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je izborila finale na ovogodišnjem "BILLIE JEAN KING CUP" takmičenju treće E/A grupe.
Finale je na programu sutra u subotu 11.06. sa početkom u 10.00 sati. Protivnik bosanskohercegovačkoj seniorskoj teniskoj reprezentaciji je selekcija  Maroka. 
1234

BILLIE JEAN CUP 2022:BIH-NIGERIJA 3-0

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj prvi meč na "BILLIE JEAN CUP" takmičenju u 2022 godini okončala je ubjedljivom pobjedom nad selekcijom Nigerije. Rezultat je završen 3-0 za bosanskohercegovečke teniserke.
Nefisa Berberović - Adetunji Adetaugo       6/0, 6/1
Dea Herdželaš - OsabuohienAdesuwa       6/0, 3/2 (ret)
Tucaković/Ignjatić - Adetunji/Osabuohien   (Walkover)
 
Odlučujući meč za prolazak u finale bh teniserke igraju protiv domaće selekcije Crne Gore.
 
SRETNO DJEVOJKE
.
1234

BILLIE JEAN CUP 2022

Bosanskohercegovačka seniorska ženska teniska reprezentacija okupila se u Ulcinju u Crnoj Gori, gdje će nastupiti u okviru "BILLY JEAN CUP" takmičenju treće E/A grupe u 2022 godini. BH selekcija je u Ulcinj došla u sastavu: Dea Herdželaš, Nefisa Berberović, Suana Tucaković i Anastasija Ignjatić. Selektor reprezentacije je Kenan Malićbegović, a kondicioni trener bh teniserki je Dejan Rađenović..
 
 
Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u "A" grupi sa selekcijama Nigerije i Crne Gore.
U "B" grupi se nalaze selekcije: Kipra, Alžira, Gane i Azerbejdžana, dok su u "C" grupi reprezentacije: Maroka, Moldavije, Armenije i Mauricijusa.
 
1234

NOVA TITULA ZA TEU, A PRVA ZA JOVANA