03/09/06 - AUSTRIJA: Dvostruka kruna Sandri Martinović!

1234

Beč (AUT, 10.000) - Finale: (1) Sandra Martinović; (4) Lenka Wienerova (SVK) 6:4, 6:3

Sandra Martinović nastavlja bravuroznu sezonu - danas je u Beču na spisak svojih uspjeha dodala još jedan i to vrijedan. Dakle, po prvi put je osvojila duplu krunu na jednom ITF turniru, čime je ovogodišnju zbirku trofeja povećala na šest (pet singl i jedna dubl titula), a u karijeri je to deset trofeja, od čega su dva u konkurenciji parova.
Što se tiče današnjeg finala, njena protivnica Lenka Wienerova (Slovačka), inače 4. nositeljica na turniru, bolje se snašla na startu i povela sa 4:1, ali je tada Sandra nanizala čak šest uzastopnih gemova i tako skršila otpor mlade Slovakinje. Nešto vatre je bilo i u drugom setu kod rezultata 4:2 za Martinović, ali ne zadugo. Konačnih 6:4, 6:3 pokazuje da je naša teniserka ipak sve vrijeme imala kontrolu nad mečom.
Podsjećamo, Martinović je na aktuelnoj WTA listi 312. igračica svijeta, što joj je najbolji plasman u krijeri, a od bh. igračica bolja od nje je samo Mervana Jugić-Salkić. Sa ovim bodovima iz Beča Martinović će doći na prag Top 300, a sezona još traje. (mh)