18/09/06 - BANJA LUKA: Četiri domaće nade

1234

Danas počinje već tradicionalni čelendžer u Banjoj Luci, koji se igra za nagradni fond 25.000(+H) dolara, a na kome će svoju trenutnu formu okušati bh. četvorka

Svi naši teniseri koji će zaigrati na ovom turniru za učešće su morali dobiti pozivnice. Ove godine su tri pozivnice organizatora otišle reprezentativcima (Ivan Dodig, Aleksandar Marić i Zlatan Kadrić) te predstavniku grada u kome se turnir igra (Igor Račić). Odmah da kažemo da će, voljom ždrijeba, BiH sigurno imati predstavnika i u 2. kolu - domaći derbi na startu će odigrati Kadrić i Račić. Lijepu priliku za prolaz ima i marić jer očekuje jednog od kvalifikanata, dok će daleko najteži posao imati naš trenutno najbolji igrač Dodig - njegov rival u 1. kolu je Nijemac Simon Stadler, 250. igrač svijeta.
U konkurenciji dublova naći će se naša dva para - Dodig i Marić će igrati protiv 1. favorita Daniela Koellerera (Austrija) i Nijemca Alexa Satschka, a Kadrić i Račić će svoju sreću potražiti protiv Dušana Mihailovića i Davida Savića, oba iz SCG.
Inače, u kvalifikacijama je igrao samo jedan bh. predstavnik i to sa pozivnicom. Radi se o Ismaru Salčinoviću koji je u 1. kolu bio bolji od Japanca Hidekazu Ina (6:0, 6:1), a zatim je izgubio od Dejana Katića (SCG), 7. nosioca (2:6, 2:6). (mh)