04/06/07 - Makedonija: Siniša Marković prošao kvalifikacije

1234

Skoplje (10.000, zemlja) - Kvalifikacije - 1. kolo: Siniša Marković; J.-P. Yunis (ARG) 7:6(4), 5:3 Ret.; finalno kolo: Siniša Marković; S. Bjelica (SRB) 6:3, 6:0.

Mladi teniser Siniša Marković postigao je lijep uspjeh na prvom ovogodišnjem makedonskom futuresu, koji se igra u Skoplju. On je uspio prebroditi kvalifikacije, a ključni posao je uradio u 1. kolu, u meču protiv Argentinca Juan-Pabla Yunisa. Nakon neizvjesnog prvog seta (7:6/4/ za našeg igrača), Argentinac se predao u drugom kod 5:3, takođe za Markovića.
U glavnom turniru će Marković imati protivnika po mjeri - Tomislava Jotovskog, makedonsku nadu - i ovo mu je velika prilika da osvoji prvi svjetski bod.
U glavnom turniru su još dva bh. tenisera. Aleksandra Marić će igrati i singl (protiv Ivana Bjelice iz Srbije) i dubl, u paru sa Krešimirom Ritzom, veteranom iz Hrvatske (protiv hrvatske kombinacije Nikola Mektić/ Ivan Zovko). Igor Račić i nije imao sreće sa žrijebom - u 1. kolu će igrati protiv 6. nositelja, Yordana Kaneva, iz Bugarske. (mh)