06/06/07 - Makedonija: A. Marić ušao u seriju karijere

1234

Skoplje (10.000, zemlja) - 1. kolo: Aleksandar Marić; I. Bjelica (SRB) 6:4, 2:6, 6:2; Igor Račić; (6) Y. Kanev (BUL) 2:6, 2:6.

Davis Cup reprezentativac Aleksandar Marić igra posljednjih sedmica najbolji tenis u karijeri. Prvo je za reprezentaciju donio ključnu pobjedu (protiv Islanđanina Arnara Sigurdssona, 703. na ATP listi), zatim u Sarajevu odigra dobar meč (protiv Kipranina Photosa Kalliasa, 4:6, 6:2, 4:6), a onda prošao kvalifikacije u Brčkom i u Prijedoru pa te uspjehe ovjerio sa dvije odnosno, jednom pobjedom u glavnom turniru u oba ta grada. Današnjom pobjedom na futuresu u Skoplju (protiv Ivana Bjelice, iz Srbije, 6:4, 2:6, 6:2) napravio je niz od tri uzastopna turnira na kojima osvaja svjetske bodove i to će mu već u ponedjeljak donijeti plasman karijere na ATP-listi.
Danas je igrao i Igor Račić, ali protiv 6. nositelja Yordana Kaneva nije mogao više od osvojena 4 gema (podva u oba seta).
Treći bh. predstavnik, mladi Siniša Marković, ni danas nije uspio odigrati svoj meč protiv Tomislava Jotovskog, makedonske nade. Razlog je kiša koja pravi velike probleme organizatorima. (mh)