'Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2007''

1234

Naredne sedmice u Sarajevu će u organizaciji Teniskog kluba Tenis pro; biti organizovan turnir ''Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2007'' iz kalendara Tennis Europe za tenisere i teniserke do 16 godina. Rezultate sa ovog turnira možete pratiti na www.tenispro.ba.

Ideja o ovom turniru nastala je u saradnji sa španskim Kraljevskim klubom iz Barcelone ''RTC Barcelona -1899'', klubom sa stogodišnjom tradicijom i svjetski poznatim igračima, sa Rafom Nadalom kao trenutno najpopularnijim španjolskim teniserom. Klub iz Barcelone pruža veliku podršku organizatorima ovog turnira.
Uz pomoć dugogodišnjeg pokroviteljstva Gradske uprave Sarajeva kao generalnog pokrovitelja, podrške Vlade Kantona Sarajevo i resornog Ministarstva za kulturu i sport, te generalnog sponzora BH TELECOM i sponzora JP BH POŠTA i ASA AUTO , ovaj turnir iz godine u godinu, poprima odlike velikog evropskog juniorskog teniskog turnira.
Turnir će se održati od 22.08.-26.08.2007 na teniskim terenima Tenis centar Koševo.
Posebnu čast organizatorima turnira čini dolazak gosp. Juan Maria TINTORE, Predsjednika Kraljevskog teniskog kluba RCT Barcelona 1899, koji će pobjednicima uručiti pehare koje donosi kao poklon Barcelone našem turniru.