07/09/07 - BiH: Ema Burgić igrala svoje prvo četvrtfinale!

1234

Brčko (10.000, zemlja) - 2. kolo: (WC) Ema Burgić; Ljubica Avramović 4:6, 6:3, 6:2; četvrtfinale: (WC) E. Burgić; Diana Nakič (SLO) 3:6, 7:5, 2:6.

Sjajna Ema Burgić, 15-godišnja djevojčica koja u svojoj kategoriji dominira cijelom Evropom pa i šire, sve češće pokazuje da se dobro nosi i sa profesionalnim igračicama. Prvo je proljetos u Mostaru, u svom debiju u toj konkurenciji, zabilježila prvu pobjedu i zaradila prvi svjetski bod, a zatim je nedavno, u Mariboru, zabilježila prvu pobjedu u kvalifikacijama za challenger (do ove godine je to donosilo barem pola boda). Ipak, ovosedmični nastup na turniru u Brčkom, koji se igra na zemljanim terenima i za 10.000 dolara nagradnog fonda, donio joj je dvije vezane pobjede i prvo četvrtfinale, odnosno još dva boda za WTA ranglistu.
Ta istorijska pobjeda je došla protiv Ljubice Avramović, iz Srbije, i to nakon što je naša teniserka zaostajala set - 4:6, 6:3, 6:2. Četvrtfinale je igrano istoga dana (kiša!) i Ema je opet morala igrati tri seta. Nažalost, nekolike godine starija i još više iskusnija Slovenka Diana Nakič je bila sigurnija - 3:6, 7:5, 2:6. (mh)