13/06/08 - MAKEDONIJA: Siniša Marković nezadrživ!

1234

Skoplje (10.000, zemlja) - četvrtfinale: (q) Siniša Marković; Ilija Martinoski (MKD) 6:3, 6:1. Dubl - polufinale: (2) David Savić (SRB) / Aleksandar Marić; Shendrit Deari / I. Martinoski (MKD) 6:4, 7:6(5); Strate Krstevski (MKD) / S. Marković; Tomislav Jotovski (MKD) / Miljan Zekić (SRB) wo.

Siniša Marković je u polufinalu singla i finalu parova na futuresu u Skoplju (Makedonija)! Sjajan je to rezultat ovog mladog tenisera, ali i bh. tenisa uopšte, pogotovu kada se već rečenom doda i podatak da je u finalu parova i Aleksandar Marić. To znači da je jedna titula bh. tenisu već zagarantovana. U današnjem četvrtfinalu Marković je bio ubjedljiv protiv domaćeg predstavnika Ilije Martinoskog (izbacio A. Marića u 1. kolu) - 6:3, 6:1, a u polufinalu ga očekuje Ivan Zovko (CRO), koji je u turnir ušao sa pozivnicom, a četvrtfinalni meč mu je 2. nositelj Rumun Bogdan-Victor Leonte predao bez borbe.
U konkurenciji parova Siniša i Strate Krstevski (MKD) nisu morali na teren protiv Tomislava Jotovskog (MKD) i Miljana Zekića (SRB) jer su im protivnici predali meč i tako im pružili priliku da svježiji uđu u finale. Protivnici će im biti 2. nositelji David Savić (SRB) i Aleksandar Marić, koji su danas bili bolji - 6:4, 7:6(5) - od domaće kombinacije Shendrit Deari / I. Martinoski.
Tako je Markovićev pobjednički niz u 2008. produžen na 12:0, a prolaz u polufinale mu je osigurao preskakanje kvalifikacija (SE) za naredni turnir, što znači i mali predah. (mh)