19/06/08 - JUNIORKE: Ema sve bliže Top 100

1234

Maroko (Kazablanka, zemlja, kategorija 1) - 2. kolo: (12) Ema Burgić; Jennifer Ren (GBR) 6:4, 6:1; dubl - četvrtfinale: (4) Lina Bennani (MAR) / E. Burgić; (5) Veronica Cepede Royg (PAR) / Camila Silva (CHI) 3:6, 0:6.

Na najnovijoj juniorskoj rang-listi Ema Burgić je ponovo napredovala i sada bilježi 150. poziciju kao svoju najbolju u karijeri. Međutim, već za sedam dana naša najbolja juniorka će biti bolja barem za još 15-tak pozicija. To je obezbijedila dosadašnjim nastupom na Mediterranee Avenir, velikom juniorskom turniru 1. kategorije koji se igra u Kazablanci (Maroko). Ema je u 1. kolu, kao 12. nositeljica, bila slobodna, a u drugom nadigrala Britanku Jennifer Ren sa 6:4, 6:1.
U konkurenciji parova, Ema i Lina Bennani (MAR) su u 1. kolu, kao 4. nositeljice, bile slobodne, a u 2. su pobijedile američko-meksičku kombinaciju Alessandra Bonte - Alejandra Granillo sa 6:3, 6:2. Nažalost, u četvrtfinalu su naletjele na raspoložene Veronicu cepede Royg (PAR) i Camilu Silvu (CHI) i izgubile sa 3:6, 0:6.
Od danas, a nakon višemjesečnog perioda, Ema nije prva na rang-listi TennisEurope za mlađe juniorke (U-16) - sada je 4, a 8. je Jelena Simić. Naravno, razlog je u tome što naša talentirana sportašica već mjesecima ne igra turnire tog ranga, te i ne brani lani osvojene bodove. Očito su sada sve oči uprte na juniorsku, ali i listu najboljih teniserki svijeta. (mh)