24/06/08 - BiH: Nini bod, Emi polufinale dubla

1234

Sarajevo (10.000, zemlja) - 1. kolo: (WC) Nina Mujezinović; Tamara Stojković (CRO) w.o; Dubl - četvrtfinale: Ema Burgić / Karolina Jovanović (SRB) - Julia Matojan (EST) / Sanda Omerović (AUS) 6:1, 6:2.

Prvi dan glavnog dijela turnira Sarajevo Ladies Open III. bio je uspješan za naše predstavnice. Prvo je Nina Mujezinović, koja je u turnir ušla sa pozivnicom organizatora, bez borbe (protiv Tamare Stojković, Hrvatska) izborila nastup u 2. kolu i osvojila svoj prvi svjetski bod.
Naša najbolja juniorka Ema Burgić se u najjaču konkurenciju vratila nakon šest sedmica juniorskih nastupa. Danas je igrala u konkurenciji parova, gdje su ona i Karolina Jovanović (SRB) bez ikakvih problema savladale Juliu Matojan, iz Estonije, i Sandu Omerović, koja nastupa pod australskom zastavom, sa 6:1, 6:2. Pošto je kostur dubla bio na 8 ekipa, ova pobjeda je značila prolaz u polufinale, što je najbolji Emin dubl-rezultat. Takođe, sad je na korak od debija i na WTA dubl-listi - treba joj još jedan uspjeh, tj. svjetski bod. (mh)