26/07/08 - FRANCUSKA: Stop za Jugić-Salkić

1234

Les Contamines (25.000, zemlja) - polufinale: (3) Mervana Jugić-Salkić; (6) Anastasija Sevastova (LAT) 7:6(4), 2:6, 3:6.

Više od dva i po sata (2:35) trajao je današnji polufinalni meč Mervane Jugić-Salkić protiv mlade Latvijke Anastasije Sevastove i, nažalost, taj maratonac je otišao na stranu njene protivnice. Mervana je prvi set dobila tek u 13. igri - 7:6(4) - i to nakon sat i osam minuta igre i to pokazuje da je na pravom putu. Oba naredna seta su pripala Sevastovoj, ali ne tako lagano kako bi se barem po rezultatu moglo zaključiti (2:6, 3:6). Očito je da našoj teniserki nedostaje mečeva, jer je od kraja aprila odigrala samo jedan (u kvalifikacijama Palerma, početkom ovog mjeseca). Zato Mervana može biti zadovoljna ovim nastupom, pogotovu sada kada su joj bodovi od životne važnosti, jer mora hitno premostiti bodovnu rupu nastalu otpadanjem bodova za lanjsku pobjedu na challengeru u Rimu.
Ipak, Mervana će u Les Contaminesu nastupiti i sutra - ona i Teodora Mirčić će igrati finale dubla protiv 3. nositeljica Njemice Justine Ozge i Čehinje Dorine Sedenkove. (mh)