27/07/08 - FRANCUSKA: Mervani dubl-titula!

1234

Les Contamines (25.000, zemlja) - FINALE: (1) Mervana Jugić-Salkić/Teodora Mirčić (SRB) -(3) Justine Ozga (GER) / Darina Sedenkova (CZE) 6:1, 6:4.

Naša najbolja teniserka svih vremena Mervana Jugić-Salkić danas je
osvojila svoju prvu ovogodišnju titulu, a čak 41. u karijeri. Riječ je o trijumfu u konkurenciji parova na challengeru, čiji je nagradni fond 25.000 dolara, a igran je u u francuskom gradu Les Contaminesu. Mervana i njena partnerica Teodora Mirčić, iz Srbije, bile su 1.nositeljice ovog turnira i tu su favoritsku poziciju dominantno potvrdile čak i u finalu. Za samo 21 minut su osvojile prvi set protiv 3. nositeljica,Njemice Justine Ozge i Čehinje Darine Sedenkove, a da okončaju meč trebalo im je još 40-tak minuta. Jedna od karakteristika meč je bila da su pobjednice iskoristile sve break prilike - sedam od sedam, što znači da njemačko-češka kombinacija uistinu nije imala šansi.

Tako je naša teniserka još jednom pokazala da je sjajna dubl igračica- ovo joj je čak 29. dubl titula u karijeri, a dvije su sa najjačih WTA turnira. Podsjećamo, u njenoj vitrini je i 12 trofeja za singl-pobjede. (mh)