03/09/08 - BiH: Tri pobjede Eme Burgić

1234

Brčko (10.000, zemlja) - 1. kolo: Ema Burgić; (WC) Sandra Vukojičić (SRB) 6:1, 6:0; (WC) Ilaria Popović; (q) Aleksandra Filipovski (HUN) 3:6, 0:6. Dubl - 1. kolo: E. Burgić / Gracia Radovanović (FRA) - (WC) Jovana Karac / S. Vukojičić (SRB) 6:1, 6:0.

Naša najbolja mlada teniserka Ema Burgić dobro je započela nastup na challengeru u Brčkom (10.000, zemlja). Prvo je u singlu svojoj protivnici Sandri Vukojičić, koja je u turnir ušla sa pozivnicom organizatora, prepustila svega jedan gem, a onda bila uspješna u dublu. Ema i Gracia Radovanović, koja nastupa pod francuskom zastavom, prvo su na terenu savladale par (WC) Jovana Karac / S. Vukojičić (6:1, 6:0), a onda bez borbe prošle i u polufinale, jer su im meč predale 3. nositeljice Ljubica Avramović i Karolina Jovanović. Tako je Ema osigurala i svoje prvo pojavljivanje na WTA rang-listi najboljih dubl igračica, jer je kompletirala tri različita turnira na kojima je osvajala barem jedan bod.
Danas je nastupila i Ilaria Popović, ali je kvalifikantkinji Aleksandri Filipovski, iz Mađarske, uspjela pružiti snažniji otpor tek u prvom setu - 3:6, 0:6. (mh)