JUNIORI (U-14): N. Čaluk nije uspjela

1234

Francuska (Tarbes, 1. kategorija, tvrda podloga, dvorana) - Kvalifikacije - 3. kolo: (11) Nerma Čaluk - Alexandra Rey (FRA) 6:4, 2:6, 4:6.

Nerma Čaluk nije uspjela izboriti nastup u finalu kvalifikacija za čuveni turnir Les Petits As (U-14), koji je 1. kategorije i igra se u Tarbesu, gradu na jugu Francuske. Čaluk je u meču 3. kola, protiv domaće predstavnice Alexandre Rey (195. na listi Tennis Europe) dobila prvi set mada je i u njega ušla usporeno - gubila je 1:4, pa se vratila na 6:4. Nažalost, taj joj povratak nije uspijevao u naredna dva seta - u 2. je ostala na dva, a u trećem na četiri gema. Ipak, našoj se mladoj teniserki malo šta može zamjeriti jer se borila do posljednjeg poena, o čemu svjedoči i podataka da je meč trajao skoro dva sata

Inače, Čaluk je kao 11. nositeljica u 1. kolu bila slobodna, a u 2. je savladala takođe domaću predstavnicu Morgane Verbrugghe, 6:3, 6:0.
Sudeći po listama prijavljenih, na ovom turniru bi trebao učestvovati i Ivan Divković, koji ide direktno u glavni turnir. (mh)