Tallinn, 04.02.2009. – I Grupa Evroafričke zone Fed Cup-a 2009

1234

Na takmičenju u I Grupi Evroafričke zone naša Fed Cup reprezentacija je startala porazom od danas bolje reprezentacije švedske rezultatom 3/0.

BOSNA I HERCEGOVINA
0
šVEDSKA
3

Sutra 2.kolo BiH - Rumunija, 15:00 sati.

Prva je na teren izašla naša druga igračica Sandra Martinović. Sandra prva servira i ne koristi vodstvo 40:15, a u drugom gemu ima dvije break lopte koje također ne koristi. U narednom gemu oduzima servis svojoj protivnici i bilo je to 1:2. U četvrtom i šestom gemu šveđanka sigurno servira, a peti gem Sandra ne uspijeva rješiti u svoju korist i pored dva as servisa. Rezultatska neizvjesnost i neka nada se pojavila i na početku drugog seta. Sandra pravi break već u prvom gemu, u trećem gemu propušta četiri break lopte. Dva naredna njena protivnica dobija bez većih problema, a u šestom gemu, koji je trajao 8 minuta, Sandra ponovo propušta 4 prilike za gem. Već u narednom gemu šveđanka koristi drugu meč loptu i bilo je to 1:0 za švedsku.

Sandra Martinović
0
1
1
Johanna Larsson
2
6
6

Trajanje meča: 01h 02min

U drugom meču su se sastale najbolje igračice reprezentacija: naša Mervana Jugić Salkić, a s druge strane najbolja šveđanka Sofia Arvidson, trenutno 73.igračica na WTA listi, sa najboljim rankingom 29. Mervana prva servira i ne koristi jednu priliku za gem, ali ipak u drugom gemu pravi rebreak. Već u narednom gemu se vidjelo da će Mervana imati problema sa servisom. Tek svoj treći servis gem uspjeva dobiti. Bilo je tada 2:3. Na naredna dva servis gema protivnice ne uspijeva iskoristiti po jednu break loptu. Set završava za 27 minuta rezultatom 2:6. Na početku drugog seta scenario iz prvog. Mervana gubi prvi servis gem, zatim pravi break, i uspjeva dobiti svoj servis. Ima vodstvo 2:1, ali zatim gubi tri naredna. Vraća se na 3:4 dobrim servisom, ali to je bilo sve. Meč završava rezultatom 2:6 3:6.
Mervana Jugić-Salkić
0
2
3
Sofia Arvidson
2
6
6
Trajanje meča: 01h 02min
Pošto je susret sa švedskom rješen već nakon singlova, priliku da zaigraju dubl su dobile Dijana Stojić i Anita Husarić. Odigrale su vrlo hrabro protiv iskusnih šveđanki. Više od polovine gemova je rješevano na prednost, a posebno je oduševila naša mlada debitantica Anita Husarić, koja je u meč ušla bez imalo respekta prema svojim protivnicama, i pokazala tako da se na nju u budućnosti sigurno može računati.

Dijana Stojić/Anita Husarić
0
0
1
Sofia Arvidson/Johanna Larsson
2
6
6

Trajanje meča: 00h 48min