ŠPANIJA: Jugić-Salkić pretekla - kiša

1234

Barcelona (220.000, zemlja) - Kvalifikacije - 2. kolo: Mervana Jugić-Salkić - Elena Bovina (RUS) 6:4, 3:1 - prekid (kiša).

Sjajna Mervana Jugić-Salkić danas je bila na putu lijepog uspjeha - pobjede nad Ruskinjom Elenom Bovinom, svojevremeno 14. igračicom svijeta, i plasmana u finalnu rundu kvalifikacija za WTA turnir u Barceloni (španija). Mervana je vodila 1:0 u setovima i 3:1 (15:15) u drugom kada je stigla kiša. Nastavak meča je odgođen za ponedjeljak ujutro, a nadamo se da Jugić-Salkić neće ništa promijeniti u svojoj igri te da će meč sigurno privesti kraju. Eventualna pobjeda protiv Bovine bi puno značila našoj teniserki jer bi predstavljala kontinuitet njenih dobrih nastupa u 2009. godini.

što se današnjeg dijela meča tiče, Zeničanka je u njega ušla nešto sporije i dozvolila protivnici da povede (1:3), ali su onda sljedeća četiri gema bili njeni i za 48 minuta je osvojen set. Bovina je imala 2-2 u break prilikama, ali je to sve bilo u prva četiri gema, dok je naša teniserka iskoristila tri od četiri break prilike. I drugi set je počeo oduzimanjem servisa, prvo je to učinila Mervana, ali je odmah uzvratila Elena (1:1). Međutim, naša teniserka je sve ponovila u 3. gemu, ali i sačuvala svoj servis u četvrtom. Imao se osjećaj da je bila u naletu i da je prekid spasio Ruskinju.
Jugić-Salkić će u dublu igrati sa Ukrajinkom Yuliyom Beygelzimer, a protivnice u 1. kolu su im 4. nositeljice Čehinje Andrea Hlavackova i Lucie Hradecka. (mh)