AVVENIRE (U-16): Maja predala, Alen još traje

1234

Milano (Italija, G-1, zemlja) - 3. kolo - mlađe juniorke: Francesca Palmigiano (ITA) - (2) Marijana Novaković wo; mlađi juniori - dubl - 2. kolo: Gabor Csonka (HUN) / Alen Salibašić - (8) Andrea Ceccarello / Federico Margini (ITA) 6:3, 6:2.

Nažalost, naša najbolja mlađa juniorka Marijana Novaković nije uspjela na terenu privesti kraju svoj nastup u Milanu, na Torneo Avvenire. Zdravstveni problemi su bili jači i ona je bez borbe predala meč 3. kola domaćoj predstavnici Francesci Palmigiano. Nadamo se da će Maja vrlo brzo ponovo biti spremna za nove nastupe i, naravno, pobjede.

Naš drugi predstavnik na ovom turniru Alen Salibašić, koji je na startu ispao u singlu, ovaj put dobro gura u dublu - on i Mađar Gabor Csonka već su zabilježili dvije pobjede i probili se u četvrtfinale. U 1. kolu su bili bolji od latinoameričke kombinacije u sastavu Hugo Dellien, iz Bolivije, i Felipe Mantilla, iz Kolumbije, sa 6:7(6), 6:0, 7:5; a u 2. kolu od 8. nosilaca Italijana Andree Ceccarella i Federica Marginija, sa 6:3, 6:2.
Za prodor u polufinale morat će biti uspješniji od 3. favorita Gianluce Coccoa, iz Velike Britanije, i Mikija Jankovića, iz Srbije. (mh)