MI 2009: Aldin posljednja nada

1234

Peskara (Italija, zemlja) - Singl - 2. - kolo: (8) Aldin šetkić - Goran Tošić (MNE) 7:5, 7:5. Četvrtfinale: (1) Mervana Jugić-Salkić - Laura Pous Tio (ESP) 4:6, 3:6

Trećeg dana teniskih takmičenja na 16. Mediteranskim igrama u Peskari, Italija, naši predstavnici su postigli polovične rezultate. Prvo je naša najbolji teniser Aldin šetkić, kao 8. nositelj, savladao Gorana Tošića te tako izborio nastup u četvrtfinalu, a tom pobjedom se ujedno revanširao Crnogorcu za nedavni poraz u finalu srbijanskog futuresa. U oba seta se igralo po 12 gemova (5:7, 5:7), a meč je trajao samo pet minuta manje od dva sata. Za plasman u polufinale Aldin će igrati protiv najtežeg protivnika na turniru - 1. nositelja Marsela Ilhana, iz Turske, trenutno 186. igrača svijeta, a najbolji ranking mu je 171. mjesto.

Mervana Jugić-Salkić nas je razočarala u svom prvom i ujedno četvrtfinalnom nastupu u Peskari. Doduše, žrijeb nije bio najbolji - španjolka Laura Pous Tio je daleko od od dobre prilike (svojevremeno i top 100 igračica!), ali je naša teniserka, barem rezultatski gledano, prelagano položila oružje - u dva seta 4.6, 3:6. Ipak, kada se zna da je meč trajao 1:10 sati, jasno je da se Zeničanka trudila, ali očito nije išlo. (mh)