SIRIJA: Aldin dobro krenuo

1234

Damask (15.000, tvrda podloga) - 1. kolo: (3) Aldin šetkić - Maxim Kanakov (RUS) 6:4, 6:2; dubl - 1. kolo: (2) Alexandros Jakupovic (GRE) / A. šetkić - M. Kanakov / Roman Kislyanskiy (RUS) 6:4, 6:1

Naš najbolji teniser Aldin šetkić ove sedmice nastupa na futuresu u Damasku, glavnom gradu Sirije. Riječ je o turniru sa 15.000 dolara nagradnog fonda, a igra se na tvrdoj podlozi. Naš teniser je 3. favorit, a u 1. kolu je bio bolji od Rusa Maxima Kanakova, u dva seta - 6:4, 6:2. naredni protivnik mu je kvalifikant Adnan Al Mahmoud, iz Rumunije.

šetkić je bio uspješan u konkurenciji parova. On i Grk Alexandros Jakupović su, kao 2. nositelji, na startu turnira savladali rusku kombinaciju M. Kanakov / Roman Kislyanskiy, sa 6:4, 6:1. U četvrtfinalu igraju protiv sirijsko-belgijske kombinacije Marc Abdulnour / Frederic De Fays.
U kvalifikacijama za ovaj turnir nastupio je i Jasmin Ademović, ali je naletio na izuzetno raspoloženog 6. nositelja Tunižanina Haithema Abida, koji je u turnir ušao sa pozivnicom organizatora. Naš teniser je osvojio svega tri gema (1:6, 2:6), što i ne treba da čudi kada se zna podatak da je najbolji ranking Tunižanina čak 578. pozicija. Ili, drugi podatak, Abid je u glavnom turniru i danas je prošao 1. kolo i u singlu i u dublu. (mh)