SIRIJA: Aldin već u polufinalu

1234

Damask (15.000, tvrda podloga) - četvrtfinale: (3) Aldin šetkić - (5) Germain Gigounon (BEL) 6:3, 2:0 ret.; dubl - polufinale: (2) Alexandros Jakupovic (GRE) / A. šetkić - Sadik Kadir (AUS) / Michael Leong (SOL) 2:6, 4:6

Današnjom pobjedom, naš najbolji teniser Aldin šetkić se plasirao među četiri posljednja igrača na futuresu u Damasku, glavnom gradu Sirije, koji se igra za 15.000 dolara nagradnog fonda i na tvrdoj podlozi. Ova pobjeda je došla protiv 5. nositelja Belgijanca Germaina Gigounona i to tako što je protivnik predao kod Aldinova vodstva sa 6:3, 2:0. Za prolaz u finale igrat će protiv kvalifikanta Haithema Abida, iz Tunisa, čiji je najbolji ranking 578. mjesto, a na koga je, podsjećamo, u kvalifikacijama naletio naš junior Jasmin Ademović.

U konkurenciji parova, šetkić i Grk Alexandros Jakupović nisu, kao 2. nositelji, uspješni izboriti nastup u finalu. Bolji od njih bili su iskusni Sadik Kadir, iz Australije, i Michael Leong, iz Solomonskih Otoka, i to u dva seta - 2:6, 4:6.
Već ovim rezultatom šetkić je osigurao povratak u top 500 i to na samu granicu svog dosad najboljeg rankinga, a to je 490. mjesto. (mh)