SRBIJA: Ema Burgić polovično

1234

Palić (10.000, zemlja) - 1. kolo: (8) Ema Burgić - Bernadetta Birkas (SRB) 6:0, 6:7(5), 3:6; dubl - četvrtfinale: E. Burgić / Aleksandra Josifoska (MKD) - (2) Aleksandra Filipovski (HUN) / Marisa Gianotti (AUS) 6:3, 6:1

Naša juniorka Ema Burgić teško hvata priključak sa svijetom profesionalnog tenisa nakon problema sa povredom sa početka ove godine. Zato je ovoj mladoj teniserki važan svaki nastup, a naročito dobro dođe pobjeda. Ema je danas u Paliću (Vojvodina, 10.000, zemlja) odigrala dva meča i to sa polovičnim uspjehom. U singlu je sjajno počela i svoju protivnicu Bernadettu Birkas ostavila bez gema u prvom setu. Problemi su nastupili u drugom, koji je otišao u 13. igru, gdje je Burgić ostala na pet poena. U odlučujućem setu je naša teniserka posustala i osvojila svega tri gema.

Ipak, radost je stigla u dublu, gdje su Ema i Makedonka Aleksandra Josifoska savladale u četvrtfinalu (nakon što su bile slobodne u 1. kolu) 2. favoritkinje turnira Mađaricu Aleksandru Filipovski i Australku Marisu Gianotti, sa 6:3, 6:1. Za finale će igrati protiv Poljakinje Katarzyne Kawa i Slovakinje Simonke Parajove. (mh)