BRČKO: Start sa tri poraza

1234

BiH (10.000, zemlja) - Kvalifikacije - 1. kolo: (WC) Jovana Blagojević - Tatjana Pandurević (AUS) 5:7, 4:6; Nevena Arsić - Indra Bigi (ITA) 1:6, 1:6; (WC) Ivana Prostran - Nađa Pavić (CRO) 0:6, 0:6.

Kvalifikacije za challenger u Brčkom (10.000, zemlja) privukle su sedam domaćih teniserki, ali tek jedna od njih, nažalost, ima realne šanse da prođe u glavni turnir. Pokazali su to i mečevi 1. kola, gdje su nastupile naše tri predstavnice i sve tri se oprostile. Tako je (WC) Jovana Blagojević odigrala dobar meč, ali i izgubila (5:7, 4:6) od Tatjane Pandurević, koja igra pod australskom zastavom, Nevena Arsić je svojoj protivnici Indri Bigi, iz Italije, otkinula dva gema (1:6, 1:6), a 15-godišnja (WC) Ivana Prostran nije mogla ništa Hrvatici Nađi Pavić (0:6, 0:6), iskusnoj teniserki koja je već bila i u top 300 (tačno 293.), ali se sada pokušava vratiti nakon više od dvije godine pauze.

U 2. rundi će se tako naći naša glavna uzdanica (4) Neira Fatić, a igrat će protiv naše Australke Nine Ćatović, kao i (WC) Emilija Ćeranić, koja će se suprotstaviti Aleksandri Tucakov, iz Srbije, Valentina Kecman koja će takođe igrati protiv Bigi, te Sabrina Aljukić, a njena protivnica je Lisa-Maria Moser, iz Austrije. (mh)