HRVATSKA: Uspjeh Brkića i Džumhura

1234

Osijek (10.000, zemlja) - Kvalifikacije - finalno kolo: (3) Tomislav Brkić - Janko Lumpert (CRO) 7:6(4), 6:2; Damir Džumhur - Vinko Ojdanić (CRO) 6:2, 6:2.

Finalna runda kvalifikacija za futures koji se igra u Osijeku (Hrvatska, 10.000, zemlja) bila je stoprocentno uspješna za naše tenisere. Znači, 3. nositelj Tomislav Brkić uspješno je prebrodio i posljednju prepreku u vidu domaćeg predstavnika 19-godišnjeg Janka Lumperta (CRO), a sve je okončano u dva seta - 7:6(4), 6:2; a Damir Džumhur nije ostavio nikakve dileme u meču sa 22-godišnjim Vinkom Ojdanićem, CRO, kome je prepusti tek po dva gema u oba seta.

Tako su se oba naša mlada tenisera pridružila Aldinu šetkiću, 1. nositelju, i Ismaru Gorčiću, 7. nositelju, u glavnom turniru, a žrijeb ih je sve smjestio u prvu četvrtinu kostura. Dakle, šetkić igra protiv 26-godišnjeg Darka Mađarovskog, SRB, koji je posljednji meč imao još tamo sredinom juna, Džumhur protiv još uvijek 17-godišnjeg (q) Tonija Androića, CRO, Brkić protiv 22-godišnjeg Petra Jelenića, CRO, a četvrti par po redu čine Gorčić i Dino Marcan, CRO.
U turniru dublova naći će se samo Tomislav Brkić, koji u paru sa Martinom Kraljičem, SLO, u 1. kolu igra protiv hrvatskog tima u sastavu Luka Kukulić / Vedran Ljubičić. (mh)