JUNIORI (U-16): Dvostruko slavlje E. Ejupovića

1234

Regensburg (Njemačka, G-2, zemlja) - FINALE: (3) Elmar Ejupović - (4) Photos Photiades (CYP) 6:2, 6:2; dubl - FINALE: (1) Denis Kaprić (SRB) / E. Ejupović - (3) Stefan Vinti (ROU) / Marko Goleš - Babić (CRO) 6:4, 6:4.

Trenutno naš najbolji mlađi junior Elmar Ejupović trijumfalno je okončao nastup na trećem u nizu turnira za svoju kategoriju koji se igraju u Njemačkoj. Na turniru u Regensburgu, koji je 2. jakosne kategorije, igra se na zemlji, pod nazivom 31. Int. BMW Junior Cup, uzeo je sve najvažnije trofeje. Dakle, Ejupović je, kao 3. nositelj, u finalu singla slavio protiv 4. nositelja Kipranina Photosa Photiadesa, sa sigurnih 6:2, 6:2.

To isto su učinili u konkurenciji parova Elmar i Denis Kaprić (SRB). Kao 1. favoriti, u finalu su nadigrali (3) favorite Stefana Vintija (ROU) i Marka Goleša - Babića (CRO), sa 6:4, 6:4. Nakon svega, ne čudi ni vijest da je ovaj naš mladi teniser danas proglašen najboljim igračem ovogodišnje German Junior Serie, niza od ukupno pet turnira, od kojih su dva 1.kategorije i tri 2.kategorije!
I ovi sjajni rezultati iz Njemačke će imati odraza i na rang-listi Tennis Europe, gdje je Ejupović već itekako napredovao - sada je čak 16. (mh)