BANJA LUKA – CH: I. Gorčić u finalu dubla

1234

BiH (50.000+H, zemlja) - Dubl - polufinale: Ismar Gorčić / Simone Vagnozzi (ITA) - Attila Balazs (HUN) / Dušan Lojda (CZE) 6:2, 7:6(3).

Naš sjajni internacionalac Ismar Gorčić postigao je lijep uspjeh na 8. izdanju banjalučkog challengera, koji se igra za 50.000 (+H) dolara nagradnog fonda i na zemljanim terenima. On i Italijan Simone Vagnozzi izborili su nastup u finalu parova, nakon što su danas savladali mađarsko-češku kombinaciju Attila Balazs / Dušan Lojda, u dva seta 6:2, 7:6(3). U finalu ih čeka ekipa po mjeri, tj. Jamajčanin Dustin Brown i Austrijanac Rainer Eitzinger s kojima će se moći nadigravati.

Ovaj rezultat je Ismaru Gorčiću, inače našem najboljem dubl igraču svih vremena osigurao dovoljno bodova za povratak u top 400, gdje je posljednji put bio sredinom 2006. godine. Tačnije, ranking od narednog ponedjeljka će mu biti na tragu onih iz oktobra 2005. godine, kada je i bio najbolje plasiran (rekord mu je 296. mjesto). A koliko će i to biti nerealna pozicija pokazuje sljedeći podatak - umjesto 18 mogućih bodovanih turnira naš teniser će imati tek šest, tj. samo jednu trećinu. Bravo, Ismare! (mh)