BiH F5: Samo Kadrić uspio

1234

Mostar (15.000, zemlja) - Kvalifikacije - finalno kolo: Zlatan Kadrić - Otakar Lucak (CZE) 6:3, 6:3; (6) Mirza Bašić - (10) Marin Franjičević (CRO) 6:1, 2:6, 2:6.

U kosturu 5. bh. futuresa, koji se ove sedmice igra u Mostaru, za 15.000 dolara nagradnog fonda, a na zemljanim terenima, našla su se četiri domaća igrača. Sarajlije su tu isključivo svojim zaslugama - Aldin šetkić i Ismar Gorčić su to postigli svojim dobrim rankingom, a Zlatan Kadrić prolaskom kroz kvalifikacije (u finalu savladao Čeha Otakara Lucaka, sa 6:3, 6:3, dok je jedinu pozivnicu organizatora od domaćih igrača dobio Tomislav Brkić.

što se kvalifikacija tiče, više smo očekivali od (6) Mirze Bašića (koji je nakon pobjede nad Slovakom Matejom Klobusovskyjem, 6:1, 6:2, stigao u finale i odlično počeo protiv 10. nositelja Marina Franjičevića, CRO, ali zatim posustao - 6:1, 2:6, 2:6), te Franje Raspudića, za koga je koban bio 8. nositelj Deni Žmak, iz CRO, inače 1104. igrač svijeta, sa 7:6(1), 3:6, 5:7, i to u 2. kolu.
što se žrijeba za glavni turnir tiče, šetkić će u 1. kolu igrati sa Petrom Jelenićem, CRO, Ismar Gorčić protiv Egipćanina Sherifa Sabryja, trenutno 458. igrača svijeta, a Tomo protiv Markusa Berga, šveđanina sa pozivnicom organizatora, dok će Kadrić biti na kušnji protiv Čeha Jiržija Skoloudeka, 578. igrača svijeta.
U žrijebu parova našli su se Gorčić, sa Marinom Bradarićem, a igrat će protiv Ivana Аurđevića i Ilije Vučića, iz Srbije, te šetkić, u paru sa Antonijem šančiće, CRO, a igrat će protiv njemačke kombinacije Bastian Knittel / Marc Sieber, te Tomo Brkić i Marin Draganja, CRO, protiv 3. nositelja Karima Maamouna i Sherifa Sabryja, iz Egipta.. (mh)