JUNIORI: Nezadrživi D. Džumhur

1234

Srbija (Pančevo, G-2, zemlja) - četvrtfinale: (2) Damir Džumhur - (7) Pavel Filin (BLR) 6:3, 7:6(6); dubl - polufinale: (1) D. Džumhur / Mate Zsiga (HUN) - Sam Barry (IRL) / Tom Farquharson (GBR) wo

Naš najbolji junior Damir Džumhur nastavlja sa odličnim nastupima na juniorskom turniru u Pančevu (Srbija, 2. kategorija, zemlja). U četvrtfinalu singla je savladao 7. nositelja Bjelorusa Pavela Filina i to u dva seta - 6:3, 7:6(6). Tom pobjedom je Džumhur izborio nastup u polufinalu, gdje će igrati protiv kvalifikanta Stefana Micova, iz Makedonije, koji u Pančevu već bilježi rezultat karijere (trenutno je 175. na ITF ljestvici).

U dublu su Džumhur i Mate Zsiga, iz Mađarske, inače prvi nositelji, u finale prošli bez borbe, a tamo ih čekaju 3. nositelji Latvijci Arturs Kazijevs i Mikelis Libietis.
Sa bodovima dosad osvojenim u Pančevu Džumhur je osigurao napredak na narednoj ITF rang-listi za 10-tak mjesta, a to znači da će 2010. godinu u najgorem slučaju započeti plasmanom oko 30. pozicije među najboljim juniorima svijeta. (mh)