HRVATSKA: Par Šetkić / Gorčić u finalu

1234

Dubrovnik (15.000, zemlja) - Dubl - polufinale: (3) Ismar Gorčić / A. šetkić - Attila Balazs (HUN) / Marc Sieber (GER) wo; singl - četvrtfinale: (8) Aldin šetkić - Attila Balazs (HUN) 5:7, 5:7.

Na drugom dubrovačkom futuresu (15.000, zemlja), koji se napokon privodi kraju (kiša tri dana nije dala da se išta igra!), naši teniseri su bili nešto uspješniji nego u sedmicu ranije. Ismar Gorčić je u 1. kolu savladao kvalifikanta Sašu Stojisavljevića, iz Srbije, sa 7:5, 6:2, a zatim dobro započeo meč protiv 1. nositelja ljevorukog Italijana Andreje Arnaboldija, 206. igrača svijeta, imao priliku da osvoji prvi set (set-lopta!), ali nažalost nije uspio - 5:7, 1:6. Treba napomenuti da je to Ismaru bio drugi meč u danu. Naš najbolji teniser Aldin šetkić je, s druge strane, u 2. kolu nadigrao Poljaka Marcina Gawrona, trenutno 464. igrača svijeta, ali koji je još u julu ove godine bio 275, sa 6:2, 7:5. Nažalost, u četvrtfinalu je naletio na raspoloženog Mađara Attilu Balazsa (igrao finale prošle sedmice!) i izgubio u dva seta 5:7, 5:7.

Ipak, ukupnom povoljnijem utisku su doprinijeli Ismar i Aldin u konkurenciji parova. U četvrtfinalu su savladali Ivana i Mateja Sabanova, CRO, sa 6:2, 6:4, a pošto su im potom bez borbe predali Balazs i Nijemac Marc Sieber, prošli su u finale. Tamo ih čekaju mladi Marin Draganja i Dino Marcan (CRO), juniorski pobjednici ovogodišnjeg Roland Garrosa, koji su nakon toga nastavili dobre nastupe i u seniorskoj konkurenciji - ovo im je peto finale, a dva trofeja su već u njihovim vitrinama. (mh)