Od naših igrača samo Džumhur u četvrtfinalu

1234

Iako su u prvom kolu igrali odlično, bosanskohercegovački teniseri jučer nisu uspjeli savladati svoje protivnike. Gorčić je izgubio od Finca Kontinena 6-7(2) 6-1 6-2 koji je u prvom kolu iz natjecanja izbacio i našeg najboljeg tenisera Aldina šetkića. Bašića je savladao Nijemac Bloemke 6-3 7-5, dok je Raspudić nakon tri odigrana seta, izgubio od Lugassya 6-7(2) 6-4 6-3.

Iako su u prvom kolu igrali odlično, bosanskohercegovački teniseri jučer nisu uspjeli savladati svoje protivnike. Gorčić je izgubio od Finca Kontinena 6-7(2) 6-1 6-2 koji je u prvom kolu iz natjecanja izbacio i našeg najboljeg tenisera Aldina šetkića. Bašića je savladao Nijemac Bloemke 6-3 7-5, dok je Raspudić nakon tri odigrana seta, izgubio od Lugassya 6-7(2) 6-4 6-3 .

Danas su na rasporedu mečevi četvrtfinala koji počinju u 14h. Od naših igrača u singlu nastupit će jedino Damir Džumhur.

Također se igra polufinalni meč u dublu između James Mcgee (IRL) / Colin O\'Brien (IRL) i Ilya Belyaev (RUS) / Evgeny Donskoy (RUS). Boljeg iz ovog meča sutra u finalu dočekuju Chris Eaton (GBR) / Dominic Inglot (GBR) koji su jučer pobijedili naš par Aldina šetkića / Ismara Gorčića.