Juniorske teniske reprezentacije BiH na pojedinačnim Europskim prvenstvima

1234

Juniorska reprezentacija do 18 godina u Švicarskoj od 22.7. do 28.7.

BH juniorska teniska reprezentacija spremna je za učešće na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u švicarskom Klostersu od 22.7. do 28.7.2013. godine: boje BiH branit će Dea Herdželaš, Damira Muminović, Aziz Kijametović i Faruk Bakalović, predvođeni trenerom Nedimom Vilogorcem.

Ekipa se okupila  u Sarajevu na terenima Head Akademije u petak 19.07 gdje su dva dana vrijedno trenirali i 20.07 u popodnevim satima otputovali u Švicarsku. Odlazak bh. predstavnika na ovo takmičenje pomogle su kompanije Sisecam, LOK Mikrokrediti, Alvogen, Slatko i slano i Bh. Airlines, bez kojih bio upitan nastup BH reprezentacije do 18 godina.

Europsko juniorsko prvenstvo u tenisu održava se od 1976. godine i na juniorskom teniskom kalendaru je jedan od najprestižnijih i najpopularnijih turnira. Podsjećamo, riječ je o takmičenju na kome je BH tenis zabilježio najbolji rezultat u historiji – Damir Džumhur je 2010. postao evropski juniorski prvak.

Juniorske reprezentacije do 16 i 14 godina

I mlađe juniorske selekcije imaju svoja takmičenja. U konkurenciji do 16 godina pojedinačno Europsko prvenstvo igra se Rusiji u Moskvi. Za reprezentaciju će nastupiti: Katarina Jokić, Jelena Džordan, Sanin Zukić i Marino Alpeza, a trner ekipe je Robert Raguž.

Reprezentacija BiH do 14 godina takmiči se Češkom gradu Plzenu u sastavu: Nefisa Berberović, Adela Joldić, Andrej Jokić i Andrej Grubišić,  a sa njima je otputovao trener Vladimir Arapović.

I ove dvije mlađe selekcije su se okupile u Sarajevu odakle su otputovali na ova predstižna juniorska takmičenja. Ovo je prvi put da su se sve ekipe okupile na jednom mjestu, i osjetili značaj predstavljanja Bosne i Hercegovine na međunarodnim turnirima. 

Triglav Osiguranje je sponzor juniorskih selekcija Bosna i Hercegovina, i zahvaljujući ovoj kompaniji naše reprezentacije će ipak biti prisutne na Europskim pojedinačnim juniorskimm prvenstvima u tenisu.