DAVIS CUP: IZNENAĐENJE NA MOJMILU, BIH GRČKA 1:1

1234

Uz jako dobru igru grčkog tenisera Kalovelonisa i ne baš raspoloženog Damira, grci su uspjeli da izjednače u Sarajevu na 1:1.

 

Prvi set je osvojio grčki teniser Markos Kalovelonis (ATP 691) i to nakon tie-breaka u kojem je rezultat bio 7:4. Damir je bolje otvorio set i poveo sa 3:1, nakon čega Kalovelonis vraća break i odličnim servisima odvodi set u tie-break gdje je bio bolji od našeg tenisera.

 

Drugi set je jednako uzbudljiv kao i prvi, a tie-break i ovaj put ide na stranu Grčke i to rezultatom 7:1. Bh. teniser je u drugom setu imao break zaostatka i to na rezultatu 3:1, ali je odmah uspio da se vrati i napravi break, koristeći drugu break loptu u gemu. Kao što je bio slučaj i prvom setu Kalovelonis je ostatak seta odlično servirao i nije dozvolio Damiru da napravi pritisak na njegov servis do kraja seta koji je u tie-breaku Grk lagano riješio svoju korist.

 

U trećem setu stvari se okreću u korist našeg tenisera koji stiže do breaka kod rezultata 2:1 za vodstvo od 3:1, prednost koju održava do kraja seta i osvaja ga na svoju prvu set loptu pri vodstvu od 40:30, i to volejom na mreži. 6:3 Džumhur, na opšte oduševljenje sarajevske publike.      

 

Četvrti set, na iznenađenje svih prisutnih, je bio i odlučujući. Kalovelonis je dva puta oduzeo servis Damiru i pobijedio konačnim rezultatom 7:6 (4) 7:6 (1) 3:6 6:2. Iako dosta slabije rangiran od Džumhura, Kalovelonis je danas bio na zaista visokom nivou, pogotovo na servisu, što je dokazao i sa 15 as servisa. Damir danas nije bio toliko raspoložen za igru, ali imaće priliku da to sve popravi već u nedelju kada igra prvi meč dana protiv Alexandrosa Jakupovica sa početkom u 13:00 sati.

 

Sutrašnji dubl meč je na programu u 14:00 sati a sastaju se Bašić/Brkić protiv para Jakupovic/Kalovelonis.

 

Press:

nedim.v@pass-line.ba

lejla.p@pass-line.ba